Cum sa...

Cum cureti corect mouse-ul de la calculator

Ti se pare ca mouse-ul calculatorului tau nu mai functioneaza cum trebuie? Inainte de a-l duce la reparat, ar trebui sa verifici daca nu cumva este prea murdar si plin de praf.

Mouse-ul calculatorului aduna foarte mult praf in el, iar functionarea lui poate fi afectata in timp, daca nu este curatat la un anumit interval de timp. 

Cum se curata corect un mouse

Pașii de urmat:

Instrucțiunile  variază în funcție de tipul mouse-ului. Un mouse optic (cel mai frecvent utilizat în acest moment) sau un mouse vechi, dar primul pas este întotdeauna același: deconecteaza mouse-ul de la computer pentru a evita problemele. Dacă este un mouse wireless, opreste-l.

Este un mouse optic? Ia o cârpă umedă (fără scame) și curăta cu atenție exteriorul mouse-ului. Uită-te îndeaproape la cele patru tampoane pe care se sprijină, acolo se acumulează mai multă murdărie, împiedicând mișcarea bine a mouse-ului.

După curățarea întregului exterior, cu un tampon de bumbac umezit curata gaura din partea inferioară, unde este lumina roșie. Lasa mouse-ul sa se usuce inainte de a-l reutiliza.

Pentru a curăța un mouse cu bila, primul pas este sa i-o scoti. Curata mingea și mouse-ul pe exterior cu o cârpă umedă cu puțină solutie alcoolică.

De asemenea, este necesar să curetii nteriorul mouse-ului, deoarece în rulouri se acumulează mult murdărie. Pentru a face acest lucru, utilizeaza o cârpă umedă și un tampon de bumbac cu alcool.bLasa toate componentele mouse-ului să se usuce bine înainte de a-l curăța din nou.

În ambele cazuri, este convenabil să cureti și mouse pad-ul pe care îl glisați o cârpă umedă și puțin alcool.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului