Cum sa...

# apartament tip studio #constanta

Cum amenajezi un apartament de tip studio in Constanta

Ideea de a amenaja un apartament de tip studio este intr-adevar o mare provocare. Cu toate acestea, nu este o misiune imposibila. Folosind tehnicile potrivite, cu precizie si minutiozitate vei reusi sa transformi micul tau apartament din Constanta intr-o locuinta confortabila si chiar mai spatioasa.

Nu este deloc usor sa amenajezi un stido, astfel incat sa corespunda intru totul nevoilor tale si sa aiba un design modern. Alegerea culorilor potrivite pentru vopsirea peretilor, lumina, piesele de mobilier si modul in care le amplasezi, toate trebuie luate in calcul intr-o astfel de situatie. Iata mai jos cateva sfaturi care sa te ajute!

Dezvolta planul de amenajare

Avand in vedere ca dispui de un spatiu mai mic, primul pas este sa dezvolti un plan de amenajare. Daca intr-un apartament spatios, dormitorul, bucataria si livingul sunt delimitate de pereti, un apartament tip studio este multifunctional.

Porneste de la a stabili cu precizie care sunt nevoile tale, astfel incat sa te simti confortabil in propria locuinta. Stabileste pentru fiecare coltisor din apartamentul tip studio cate o zona pe care sa o folosesti pentru diverse activitati. Amplaseza in acele zone mobilierul adecvat.

Pune o canapea extensibila pe care sa o intinzi noaptea cand dormi, iar ziua o inchizi pentru a nu aglomera spatiul. Te sfatuiesc sa apelezi la canapele la comanda in Constanta, astfel te asiguri ca se vor plia perfect spatiului pe care il ai la dispozitie. Foloseste blatul de la bucatarie ca loc de luat masa. Gasind astfel de solutii, nu vei aglomera spatiul cu prea multe obiecte.

Trucuri pentru a crea spatiu vizual

Din pacate, nu ai cum sa transformi fizic un apartament mic intr-unul mare, dar poti sa apelezi la cateva trucuri care te vor ajuta sa maresti spatiul vizual. Pentru a face acest lucru, va trebui sa creezi mai multa lumina care deschide spatiul, facandu-l sa para mai mare.

Pentru un spatiu mic se potrivesc cel mai bine culorile neutre. Poti sa vopsesti peretii in culoarea alb, crem sau alte tonuri calde care sa reflecte lumina. Daca vrei un design mai modern, poti sa te joci cu contrastele de culori dintre culorile calde si cele reci. Chiar si daca vopsesti un perete intr-o culoare rece si restul peretilor intr-o culoare calda,  tot te va ajuta sa dai senzatia de mai mult spatiu in apartament.

Pe langa culori, ar fi bine sa pui la geamuri draperii de culori deschise, din materiale transparente care sa permita luminii naturale sa patrunda in incapere. Un spatiu cat mai luminos va parea mai mare.

Un alt truct de ajutor  in acest sens sunt integrarea oglinzilor in aparatment. Acestea reflecta lumina si vor deschide spatiul creand iluzia ca este mai mare.

Opteaza pentru piesele de mobilier potrivite

Mobilierul trebuie si el ales cu grija atunci cand ai de amenajat un spatiu mic. Va trebui sa optezi pentru piesele de mobilier care sa nu aglomereze apartamentul, dar in acelasi timp sa corespunda nevoilor tale.

Chiar daca ai tendinta sa apelezi la piese de mobilier asezate pe verticala pentru a elibera spatiul, totusi aceasta ar putea sa creeze o atmosfera sufocanta in incapere.

Astfel, opteaza pentru un mobilier cu picioare pe care sa il amplasezi in partea de jos a camerei si putin indepartat de perete. Acesta este un alt truct pentru a crea senzatia de spatiu vizual mai mare.

Dupa cum spuneam, mobilierul trebuie ales in functie de necesitati. Asa ca, te sfatuiesc sa optezi pentru piese de mobilier flexibile care pot indeplini mai multe functii.

De exemplu, alege o canapea extensibila care are si o lada in care poti sa depozitezi lenjeriile de pat, paturile si alte obiecte necesare, din nou poti sa optezi pentru canapele la comanda in Constanta. Alege mese si scaune pliabile, un taburet pe care poate deservi si ca masuta de cafea. Renunta la obiectele decorative care nu iti sunt folositoare si care aglomereaza spatiul inutil.

FOTO: creativecorner.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea