Cum sa...

#spatiu relaxant #spatiu modern #amenajare baie

Cum amenajezi baia pentru a o transforma intr-un spatiu modern si relaxant

Daca ai decis ca baia ta are nevoie de un refresh, probabil ca iti faci deja planuri de amenajare pentru a transforma spatiul intr-unul modern si perfect pentru relaxare.

Amenajarea baii pare un proces simplu, insa, exista foarte multe lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a cumpara materialele necesare si de a chema echipa de meseriasi. Desi o baie poate functiona in parametri normali cu o cada, un vas de toaleta si o chiuveta, pentru a o transforma intr-un loc care sa-ti satisfaca atat gusturile cat si necesitatile, este necesar sa alegi obiectele sanitare potrivite.

In cele ce urmeaza, iti prezentam optiunile pe care le ai la dispozitie pentru amenajarea baii, astfel incat sa te bucuri de un spatiu practic si relaxant.

Cada

Cazile castiga din nou teren in fata cabinelor de dus, iar motivele nu ar trebui sa ne surprinda. Senzatia de relaxare pe care o baie fierbinte ti-o ofera dupa o zi grea de munca este justificarea perfecta pentru a renunta la cabina de dus si a o inlocui cu o cada.

Mai mult, pentru a te bucura de o experienta nu doar placuta, ci si cu efecte benefice asupra starii tale de spirit, ai putea sa alegi o cada cu hidromasaj. Hidromasajul este o metoda foarte buna prin care sa reduci nivelul stresului, sa-ti recapeti starea de bine si sa elimini toxinele din organism, intr-un mod cat se poate de natural. Doar cateva minute petrecute in aceasta ambianta te vor ajuta sa te deconectezi total de la problemele cotidiene, sa lasi stresul in urma si sa te bucuri de o experienta relaxanta. Ai foarte multe optiuni de cazi cu hidromasaj, asa ca tot ce ai de facut este sa o alegi pe cea potrivita stilului si dimensiunii baii tale.

Chiuveta

Chiuveta este un alt element important pentru orice baie, care indeplineste, in acelasi timp, un rol functional si estetic. Atunci cand alegi o chiuveta, este nevoie sa iei in calcul designul general pe care baia ta il va avea, bugetul, spatiul pe care il ai la dispozitie si daca planuiesti sa instalezi chiuveta pe o masca deja existenta sau iei in calcul si inlocuirea acesteia.

In ceea ce priveste pretul, ai de ales intre chiuvete simple, ce pleaca de la suma de 200 de lei, pana la modele mai sofisticate, care pot depasi usor 2.000 de lei. Totusi, nu este cazul sa alegi un model foarte scump, ci sa te concentrezi, mai degraba, pe o chiuveta practica, aspectuoasa, confectionata din materiale care isi vor dovedi durabilitatea in timp. 

Mobila de baie

Mobilierul de baie reprezinta un alt element important, iar alegerea sa trebuie sa tina cont atat de aspecte legate de eficienta, cat si de aspect. Pentru ca obiectele de ingrijire personala si produsele de curatenie vor fi depozitate aici, corpurile alese trebuie sa fie suficient de incapatoare, insa bine segmentate, pentru a-ti permite sa valorifici la maximum spatiul pe care il ai la dispozitie.

In functie de nevoile tale, poti alege o masca de baie sub forma de dulap, in care sa pui produsele de curatenie sau una cu sertare si usi, care se va dovedi utila pentru depozitarea anumitor obiecte de ingrijire personala sau a altor produse care iti sunt necesare in baie. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu de depozitare, poti opta si pentru instalarea unui dulap suspendat, montat chiar langa oglinda.

Finisaje

Pentru ca baia ta sa capete un aspect primitor si pentru a amplifica spatiul, poti alege finisaje in nuante deschise. Pentru un design aparte, poti renunta la placile de faianta pe toti peretii si le poti monta doar in zonele din baie predispuse la stropire. Pentru restul peretilor poti folosi vopsea speciala de baie, care iti permit sa te joci cu culorile si sa folosesti mai multe nuante.

In ceea ce priveste alegerea gresiei, poti opta intre placi lucioase sau mate. Desi gresia lucioasa poate oferi baii un design special, aceasta necesita o ingrijire speciala, intrucat fiecare pata de pe suprafata acesteia va fi vizibila imediat. Desi gresia mata nu ofera acelasi aspect, aceasta are avantajul de a preveni alunecarea, dovedindu-se utila pentru baie. Totusi, ai optiunea de a monta placi de gresie mata in zonele din baie predispuse la alunecare si sa continui cu placi lucioase pe restul suprafetei.

Planifica modul in care vrei sa arate baia ta si transform-o intr-un spatiu ideal pentru relaxare, de care sa te bucuri in fiecare zi.

Sursa Foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea