Cum sa...

#spatiu #baie

Cum sa amenajezi baia din apartament ca sa ai spatiu

 

Pentru ca baile din apartamente au, de cele mai multe ori, dimensiuni reduse, este important sa ai in vedere mai multe aspecte. De la culori, mobilier, dimensiunea camerei si finisaje, orice mic detaliu este important atunci cand vrei sa creezi un spatiu organizat.

Cum sa ai o baie functionala

Pentru ca baia ta sa fie functionala trebuie sa alegi piese compacte, perfecte pentru o incapere mica. Spatiile de depozitare sunt foarte importante, asa ca alege dulapuri suspendate pe care le poti folosi pentru prosoape, produse de ingrijire si accesorii. Ar fi bine sa optezi pentru o cabina de dus sau o cada de dimensiuni reduse, pentru ca ocupa mai putin spatiu. De asemenea, gresia si faianta de dimensiuni mici, dar si vopseaua in nuante deschise vor crea senzatia de incapere spatioasa.

Cum sa decorezi o baie mica

Decorul din baie conteaza foarte mult. Il poti personaliza exact asa cum iti place, alegand piesele care te atrag. Oglinda, prosoapele, suportul pentru periutele de dinti – toate vor contribui semnificativ la decorul si cromatica din baia ta.

Baia fara gresie si faianta - mai moderna, mai spatioasa

Faianta si gresia sunt solutii pentru izolarea unei bai. Din fericire, mai exista si alte alternative rezistente si creative care te vor scoate putin din banal, daca decizi sa le acorzi atentie:

Tapetul rezistent la umiditate. Tapetul din vinil poate fi curatat usor si rezista la zgarieturi, fiind totodata usor de aplicat pe pereti. Tapetul din sticla, mult mai rezistent decat tapetul din vinil, lasa peretii sa respire si nu dezvolta mucegai.

Podeaua epoxidica. Spre deosebire de gresie sau alte tipuri de materiale, pardoseala epoxidica este termoizolanta si hidroizolanta, rasinile epoxidice asigurand si obtinerea de suprafete continue, neintrerupte; deci este un tip de pardoseala calda. E usor de curatat si are durata mare de viata.

Panourile murale decorative pentru spatii umede care imita faianta au fost concepute in scopul de a inlocui placile ceramice din baie si bucatarie, fiind rezistente la umezeala, pete si formarea mucegaiului.

Placi decorative din ciment. Acestea pot fi folosite in camerele de baie, fie ca accent pe pereti, fie pentru a delimita o anumită zona, sau chiar pentru pardoseala. Ideal de folosit in baie, tinand cont ca cimentul non-poros din placi nu permite acumularea umezelii, nu absoarbe apa si nu incurajeaza dezvoltarea microbilor.

In ciuda dimensiunilor reduse, baia poate fi o incapere practica si stilata. Piesele potrivite ii vor oferi personalitate si o vor transforma intr-un loc relaxant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea