Cum sa...

#alegere saltea pat # dureri spate #saltea pat #saltele

Cum alegi salteaua de pat, in functie de afectiunea de care suferi?

Ne petrecem o treime din viata dormind, iar acesta este unul dintre cele mai importante motive pentru care trebuie sa acordam o atentie deosebita saltelei pe care ne odihnim corpul.

Chiar daca esti sanatos din punct de vedere medical si nu suferi de o afectiune, salteaua trebuie sa corespunda nevoilor tale si sa previna aparitia anumitor boli. Daca, insa, suferi de o afectiune si dormi pe o saltea nepotrivita, starea ta de sanatate se poate inrautati si pot aparea complicatii grave.

Pentru a preveni situatiile neplacute specialistii magazinului online de saltele saltele-online.ro au intocmit o lista cu cele mai frecvente afectiuni si tipul de saltea necesar fiecaruia:

Osteoartrita este o boala degenerativa, care implica degradarea articulatiilor. Pacientii care acuza dureri ale articulatiilor au tendinta de a doarmi intr-o parte cu genunchii ridicati, in pozitie fetala. In aceasta situatie dormitul cu picioarele la un nivel mai ridicat decat restul corpului poate atenua durerile si elimina presiunea. In acest caz, o saltea ortopedica lux realizata pe structura de arcuri Bonell cu 5 spire, interconectate cu spirale de sarma din otel carbon si 3 placi din poliuretan cu densitatea de 35 kg/mc si grosimea de 5 cm este ideala pentru a evita deteriorarea starii de sanatate.

Boala degenerativa a discului – pacientii cu dureri cauzate de boala degenerativa a discului prefera de multe ori sa doarma pe burta, deoarece presiunea asupra discului este mai scazuta. Astfel folosind o saltea relativ ferma si o perna plasata sub stomac si solduri pot reduce stresul acumulat in partea inferioara a spatelui.

Bursita – aceasta afectiune este o inflamatie a bursei, un mic sac cu fluid care captuseste si lubrefiaza zona in care elementele articulare-inclusiv os, tendon, ligament, muschi sau piele se freaca una de alta. Pacientii cu bursita nu ar trebui sa aleaga o saltea foarte ferma, ci mai degraba una cu spuma care sa detensioneze articulatiile.

Dureri de sold – pacientii cu dureri de solduri pot atenua simptomele dormind intr-o parte si pozitionand o perna intre genunchi. O saltea buna trebuie sa ofere suport pentru spate si confort in acelasi timp. O saltea foarte ferma poate provoca dureri la nivelul punctelor de presiune. O saltea cu fermitate medie permite umerilor si soldurilor sa se scufunde usor si poate fi mai bine tolerata de organism.

Pentru dureri minore de spate specialistii recomanda salteaua ortopedica care are un suport ferm, dar comod datorita sistemului de matlasaj. De asemenea, salteaua anatomica, precum Vacum Alaska, este recomandata in special persoanelor ce au probleme medicale de coloana (fara o gravitate mare), persoanelor in varsta sau cu insomnii, cat si persoanelor ce doresc un suport ferm si confortabil in acelasi timp. In scopuri medicale poate fi utilizata si salteaua OrtoFoam. Aceasta este compusa dintr-o placa de poliuretan pe celula deschisa cu grosimea de 16 cm si densitatea de 23kg/mc cu portanta ridicata, imbracata intr-un strat de protectie de TNT.

Celula deschisa a materialului permite un control al umiditatii ce apare intre corpul uman si fata saltelei cand aceasta este folosita.

Specialistii magazinului online www.saltele-online.ro ofera cumparatorilor sfaturi in alegerea saltelei si recomanda potentialilor cumparatori sa incerce saltelele in showroom inainte de achizitionare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea