Cum sa...

# alegere lampa birouu #lampa de birou

Cum alegi lampa de birou potrivita pentru studiu

 

Conditiile inadecvate de iluminare scad considerabil productivitatea, obosesc ochii si chiar pot afecta vederea. Indiferent daca lucreaza, citesc sau scriu, oamenii petrec din ce in ce mai mult timp la birou, iar lampa de birou este un accesoriu esential pentru a crea o zona de lucru si de studiu corespunzatoare.

 

 

Pe langa faptul ca trebuie sa se incadreze in designul camerei si sa contribuie la iluminarea ambientala, o lampa de birou trebuie sa fie versatila, usor de utilizat si de reglat si, cel mai important, sa asigure lumina adecvata pentru studiu.

Iata de ce ar trebui sa tii cont cand cumperi lampi de birou.

Dimensiune

Lampa de birou ar trebui sa aiba dimensiunile corelate cu biroul sau cu spatiul de lucru si de studiu. Prin urmare, daca ai un birou mare, este recomandat sa cumperi o lampa de dimensiuni mari, iar daca ai un birou mic, o lampa mai mica este mult mai potrivita.

De asemenea, pentru a stabili inaltimea potrivita a lampii, ar trebui sa tii cont de inaltimea monitorului sau a laptopului - lampa trebuie sa fie mai inalta decat acestea.

Alege tipul de lampa de birou

Chiar daca sunt accesorii simple, lampile de birou sa gasesc intr-o mare varietate de stiluri si tipuri si fiecare dintre acestea are avantajele sale. In comert vei gasi:

  • Lampi cu brat reglabil - sunt potrivite pentru birourile mari si iti pernit sa muti sursa de lumina mai aproape sau mai departe, in functie de necesitati si de spatiul de lucru;
  • Lampi de birou cu gat flexibil - sunt potrivite pentru birourile mai mici si iti permit sa rotesti si sa manevrezi lampa in diverse pozitii;
  • Lampi cu clema de fixare - se prind cu o clema de marginea biroului sau a unui raft, sunt mici si usoare si foarte utile daca ai un spatiu mic de lucru.
  • Lampi de marire - sunt dotate cu o lentila iluminata, iti permit sa observi detaliile mici, reduc oboseala ochilor si sunt preferate de profesionisti sau de cei care au hobby-uri care necesita atentie la detalii;
  • Lampi de birou cu abajur - reprezinta modelul iconic si clasic al unei lampi, are un abajur si un suport cu comutator.

Alege tipul de iluminare

Tipul de bec potrivit contribuie la imbunatatirea iluminarii si a conditiilor de lucru si de studiu si, totodata, protejeaza ochii. Pe piata vei gasi lampi de birou cu diverse tipuri de iluminare, astfel incat sa poti alege exact ceea ce se potriveste mai bine necesitatilor tale.

  • Becurile LED si halogen - ofera o lumina clara si intensa, insa se incalzesc.
  • Becurile fluorescente - ofera o lumina contrastanta intensa comparabila cu lumina naturala, dar contin vaporti de mercur si trebuie manevrate cu maxima atentie.
  • Becurile incandescente - ofera un nivel uniform de iluminare, dar au o durata de viata relativ scurta. Sunt perfecte pentru iluminarea ambientala, dar mai putin eficiente pentru zonele de lucru si de studiu.

Pe masura ce inaintam in varsta, ochii vor avea nevoie de lumina cat mai buna. De aceea, cea mai buna alegere cand vine vorba de tipul de iluminare, este o lampa de birou cu optiuni diversificate si care iti poate asigura un fascicul controlat de lumina.

FOTO: pxfuel.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului