Cum sa...

# vopsea birou # decor birou # paletar culori #birou acasa #amenajare birou #culori

Cum alegi culoarea potrivita pentru birou. Semnificatia culorilor

In decorarea unui spatiu, un lucru esential il reprezinta alegerea paletei coloristice. Iar aceasta incepe de la culoarea aleasa pentru pereti. Chiar daca amenajati un birou, acesti nu trebuie sa ramana albi, ci sa fie varuiti in culori potrivite activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv. 

1. Rosu pentru performanta 

Este o culoare puternica, ridica tensiunea si stimuleaza creativitatea si performanta in cazul angajatilor care au taskuri pentru care este necesar sa fie atenti la detalii, arata un studiu condus de Universitatea British Columbia. 

2. Albastru pentru creativitate 

Aceasta culoare este calma, relaxanta, care favorizeaza comunicarea si eficienta. De asemenea, potenteaza creativitatea, prin urmare specialistii recomanda albastrul pentru camerele in care se face brainstorming. 

3. Verde pentru inovatie 

Ca si albastrul, verdele este o culoare care potenteaza armonia si echilibrul. De asemenea, potrivit unui studiu publicat in Revista de Personalitate si Psihologie Sociala din SUA, verdele favorizeaza performanta si este o alegere buna pentru birourile de creatie. 

Culori interzise

Gri este o culoare care "da bine" insa nu aduce atmosfera dorita intr-un birou. In timp ce este pentru dormitoare este perfecta, inducand o stare de hibernare, de eliminare a energiilor negative, in spatiile de lucru favorizeaza starea de tristete, melancolie, lipsa de incredere, chiar depresie. Daca totusi vreti sa o folositi intr-un birou, incercati sa o combinati cu alte culori vibrante, cum ar fi galben, rosu sau orange. Totusi, chiar si in aceste conditii, este recomandata in suprafete mici. 

Galben este de asemenea o culoare interzisa in birouri, mai ales in cantitati mari, cum ar fi in cazul peretilor. Desi este considerata culoarea optimismului, studii de specialitate numeroase au aratat ca angajatii sunt mai predispusi la a-si pierde cumpatul in camere galbene, potenteaza starile de anxietate, prin urmare este o algere proasta pentru camerele in care se tin sedinte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea