Cum sa...

#usa interior #alegere usa

Cum alegi corect usa de interior?

Daca te afli in plin proces de renovare sau de construire a casei, cu siguranta ai intalnit numeroase dileme in alegerea elementelor perfecte pentru tine si casa ta.

Una dintre acestea este reprezentata de alegerea usii de interior. Chiar daca pare usor de ales o usa, ei bine, nu este chiar asa. In acest proces trebuie sa avem in vedere cateva aspecte esentiale unei alegeri perfecte. Asadar, hai sa aflam cum alegem corect o usa de interior?

Realizeaza masuratorile potrivite!

Esti in cautarea unei usi perfecte, deci trebuie sa fi atent la fiecare aspect si fiecare detaliu. Astfel, cel mai important criteriu in procesul de alegere a usii de interior este dimensiunea.  In cazul  in care doresti sa inlocuiesti o usa veche, vei masura latimea, grosimea si inaltimea usii. Insa, in cazul in care masuratorile sunt in stadiul de inceput/gri vei masura golul de usa: 

  • Latimea este reprezentata de deschiderea orizontala dintre cei doi pereti in care va intra usa;
  • Inaltimea este reprezentata de acea deschidere verticala, de la podea si pana la buza superioara a golului de usa. Aici trebuie sa fii atent la pardoseala: daca nu este montata, trebuie sa tii cont de grosimea acesteia;
  • Grosimea este reprezentata de grosimea peretelui.

De asemenea, in dimensiunea masurata trebuie sa intre si tocul usii, care difera in functie de modelul ales.

Deschidere pe partea stanga sau pe partea dreapta?

Sunt modele de usi care au deschidere pe partea stanga, altele pe partea dreapta si altele cu deschidere reversibila. Sensul deschiderii usii se alege in functie de plasarea acesteia in casa, astfel incat sa nu deranjeze sau sa se loveasca de mobila sau alte elemente din casa.

Trebuie sa fii atent la usile care vor fi montate in acelasi hol comun sau in spatii mici! Daca deschidere se va face spre exterior, este posibil ca usile sa se loveasca intre ele. Astfel, cel mai bine ar fi ca usile sa se deschida in interiorul respectivei incaperi, pentru a economisi spatiu si pentru a evita micile ciocniri.

Ce alte criterii de baza poti urma?

Pe langa cele doua criterii esentiale in alegerea usii potrivite, va trebui sa avem in vedere si alte aspecte precum material, design etc.

  • In functie de materialul din care este realizata (lemn, PAL, MDF etc.);
  • In functie de materialele din care a fost realizata feroneria;
  • In functie de izolatia termica si fonica;
  • In functie de designul si stilul ales;
  • In functie de culorile si finisajele din camera;
  • In functie de functionalitatea sa;
  • In functie de model (batanta, culisanta, cu geam etc).

Un alt criteriu dupa care trebuie sa te ghidezi in momentul in care alegi usa de interior este grosimea foii de usa. Usile de interior care urmeaza sa fie amplasate in apartamente, trebuie sa aiba grosimea cuprinsa intre 40 si 50 mm iar, cele care urmeaza sa fie amplasate intr-o casa, trebuie sa aiba foaia de usa putin mai groasa.

Cele mai cautate usi de interior din Romania, dar si din afara tarii, sunt cele batante (cu balamale), realizate din MDF, datorita proprietatilor sale si a rolului estetic pe care il prezinta.

MDF-ul este un material dens, puternic si durabil, realizat din fibre lemnoase, care a devenit foarte cautat in lumea mobile moderne. Avantajul unei usi din MDF este ca se poate gasi in diferite nuante, modele si texturi, este foarte rezistenta, durabila, asigura o buna izolare fonica si termica si este perfecta pentru montare in orice spatiu din casa datorita rezistentei la umezeala.

Izolatia termica si fonica a usii poate oferi mai multa intimitate si mai mult confort membrilor familiei sau locuitorilor. Acest aspect constituie un avantaj si in anotimpul rece, cand exista posibilitatea pierderii caldurii si in zona usilor.

Incearca sa alegi usa in concordanta cu stilul de amenajarea al casei! Aici putem face referire la culoarea si modelul usii:

In stilul modern se potrivesc de minune usile in nuante neutre, gri, negre sau albe, realizate din MDF. Asa cum spuneam, usile din MDF sunt un semn al modernitatii, astfel ca daca esti iubitor al stilului modern, noi va recomandam sa urmati aceasta zona cromatica;

In stilul clasic, nuantele calde de crem, bej sau chiar maro sunt cele care ies in evidenta. Totodata, acestea inspira eleganta si un design rafinat;

Iar daca esti iubitor al stilului rustic, inseamna ca iubesti lemnul si aspectul de lemn natural. Asadar, nuantele calde, inspirate din natura se vor potrivi de minune in casa ta.

Poti asorta usa de interior cu parchetul. Nu, nu este ceva ciudat, ci este o modalitate de a crea o armonie intre elementele din casa si de a crea si un contrast care sa puna in valoare fiecare produs in parte. Cand spunem ca usa se poate asorta cu parchetul, nu ne referim la exact aceeasi nuanta in cazul elementelor in cauza, ci la aceeasi paleta cromatica.

Usi moderne si elegante?

Daca te-ai plictisit de vechile usi si doresti sa le inlocuiesti cu unele noi, cu siguranta te-ai gandit la usi moderne, care au fost realizate dupa cele mai inalte standarde, nu-i asa?

Ne dorim sa iti transmitem ca anul acesta „albul” primeaza in materie de design interior. Tocmai de aceea, nu am ezitat sa ne completam gama de usi de interior cu cele mai moderne si elegante modele de usi pline lacuite, realizate din MDF: LT6 1036.

In realizarea acestora s-au folosit materiale de inalta calitate, astfel incat produsul finit sa se apropie de perfectiune. Panourile foii de usa sunt din MDF, de 6 mm grosime, iar impreuna cu miezul, usa are grosimea totala de 42 mm. Acestea au fost tratate cu melamina, iar apoi lipite prin presare. In final, usile au fost vopsite si acoperite de un strat generos de lac pentru aspect elegant si impecabil.

Nici feroneria usilor nu se lasa mai prejos: fiecare element are incarcatura dubla pentru un plus de rezistenta si durabilitate.

Pe langa aspectul elegant si calitatea superioara de care dau dovada, aceste usi sunt si igienice, datorita lipsei impactului cu aerul, pe intreaga suprafata a acestora.

Usa poate fi asortata cu pardoseala, mobila, peretii sau chiar lustra. Acest aspect depinde de designul ales si de amprenta personala. Cu toate acestea, datorita albului impecabil, aceste usi vor iesi in evidenta prin aspectul lor modern si rafinat.

De ce sa alegi noile usi de interior?

Mai intai, trebuie retinut ca materialele din care aceste usi au fost realizate sunt de calitate superioara, MDF-ul fiind tratat si lacuit corespunzator, iar materialul din care este realizata feroneria are incarcatura dubla. Astfel, nu va exista grija decolorarii usii in timp sau grija ca lacul, sau chiar usa in sine, va crapa.

Apoi, poti lua in calcul rezistenta crescuta a acestora la diversi factori, precum zgarieturi sau lovituri, raze UV, foc sau chiar impact mecanic.

Si, in cele din urma, poti opta pentru alegerea uneia sau mai multor usi din aceasta noua gama datorita designului modern si aspectului elegant, dar si datorita modelelor diverse, a intretinerii usoare, a reversibilitatii si durabilitatii.

In acest moment avem in stoc 11 modele inedite de usi de interior care fac parte din noua gama LT6 1036, insa, in viitorul foarte apropiat vor veni alte cateva modele de usi, din aceeasi gama.

Daca esti curios, intra pe www.regata.ro si afla mai multe detalii despre noile usi. Iar daca devii un admirator secret, poti plasa comanda direct pe site, iar noi livram direct la tine acasa, in cel mai scurt timp!

Trebuie sa retii ca materialele de calitate fac un produs sa fie durabil, rezistent si elegant. Fii atent la produsele pe care le alegi in procesul de amenajare a casei tale! Echipa Regata iti recomanda produsele noi, cu design modern si aspect elegant, tocmai pentru a fi in ton cu ultimele tendinte si pentru a profita de functionalitatea produselor. In plus, noul aspect al intregii case iti va oferi satisfacerea alegerilor perfecte.

Insa, pana la finalizarea proiectului tau, ai ales usa potrivita pentru casa ta?

FOTO: regata.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea