Cum sa...

#alegere brad #brad natural #craciun #brad

Cum alegi corect un brad natural pentru Craciun

Decorul de sarbatori este unic pentru fiecare casa. Pe langa crearea de traditii, cum ar fi decorarea cu lumini albe sau decorarea spatiului cu un curcubeu de culori vibrante, selectarea cu atentie a bradului de Craciun perfect poate adauga o nota de finisare. Dar alegerea bradului potrivit inseamna mult mai mult decat selectarea ornamentelor si ghirlandelor care il vor decora de sus pana jos: Selectarea acestui element de baza al Craciunului se reduce la dimensiunea camerei tale, la inaltimea tavanelor si la gasirea celui mai bun amplasament pentru o potrivire naturala.

 

Incepe cu locul in care va fi asezat bradul

Inainte de a merge la cumparaturi pentru un pom de Craciun, este important sa stabilesti mai intai o locatie in casa ta care sa fie potrivita si sigura pentru a-l expune. Evita sa plasezi bradul in apropierea unei surse de caldura (ferestre insorite, radiatoare, guri de aerisire si seminee). Incearca sa il feresti de zonele cu trafic intens, unde ar putea fi lovit sau rasturnat, sau unde cineva din gospodarie s-ar putea impiedica de cablurile de lumina ale bradului. Evita orice loc care ar putea fi periculos, cum ar fi langa focul din semineu sau asezat deasupra unei mese subrede.

Alege suportul de brad potrivit

Daca alegi un nou suport pentru pomul de Craciun, ia in considerare inaltimea diferitelor suporturi in comparatie cu inaltimea tavanului din casa ta. De exemplu, daca tavanul are o inaltime de noua picioare, camera poate gazdui un brad de sapte picioare cu un suport de un metru si un decor de sase inci pentru varful bradului. Inaltimea bradului va influenta, de asemenea, dimensiunea diametrului suportului: Cu cat bradul este mai inalt, cu atat mai mare este diametrul trunchiului. Selecteaza un suport de brad care este potrivit pentru inaltimea, latimea si trunchiul bradului tau. Pe langa gasirea dimensiunii potrivite, asigura-te ca suportul ales este robust, reglabil pentru nivelarea copacului si ca poate contine multa apa.

Alege soiul de brad pe care ti-l doresti

Copacii vesnic verzi cu ace mai scurte (cum ar fi Fraser sau Noble Fir) sunt adesea mai usor de decorat decat altii, deoarece ofera spatiu intre ramuri pentru decoratiuni, precum si tulpini mai puternice care pot sustine ornamente mai grele. Afla mai multe despre numeroasele tipuri de pomi de Craciun si stabileste caracteristicile si utilizarile pentru fiecare soi care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Alege un brad proaspat

In timp ce multi copaci par verzi si plini de viata, unii ar putea fi deja uscati la ferma. Verifica daca pomul este proaspat tragand usor de o ramura. Acele ar trebui sa arate stralucitoare si verzi - nu plictisitoare sau maro - si niciun ac nu ar trebui sa cada atunci cand faci un test de tragere pe ramuri.

Protejeaza podeaua

Asaza o bucata plastic sau un alt material impermeabil pe podeaua pe care va sta pomul. Acest lucru protejeaza podeaua - fie ca este vorba de mocheta, lemn de esenta tare sau chiar de covoare - de urme de apa care pot provoca daune.

Taie orice crengi ratacite

Daca vreuna dintre ramurile inferioare pare imperfecta sau loveste mobila sau peretii, tai-o. Incearca sa tai la un unghi paralel cu podeaua, astfel incat taieturile sa fie mai putin vizibile. Foloseste aceste ramuri si crengi suplimentare pentru a aranja semineul sau masa, pastrandu-le in apa pentru prospetime pana cand le aranjezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului