Cum sa...

#material chiuveta #alegere chiuveta #chiuveta bucatarie #chiuveta

Cum alegi cel mai bun material pentru chiuveta de bucatarie?

Cand vine vorba de amenajarea sau reamenajarea bucatariei, cel mai important material este cel pe care-l alegi pentru chiuveta. Chiuveta din bucatarie va duce tot greul treburilor casnice: gatitul, curatenia din bucatarie si spalarea vaselor la finalul fiecarei zile.

Materialul din care este facuta chiuveta din bucatarie conteaza. Din fericire, ai la dispozitie cateva optiuni dintre care sa alegi. Partea estetica va juca un rol important in luarea deciziei finale - fiind una dintre cele mai mari accesorii din incapere, chiuveta va iesi in evidenta cu siguranta - insa si durabilitatea, pretul si intretinerea sa in timp sunt, de asemenea, factori de luat in considerare.

Desi unii vanzatori din magazine iti vor prezenta gama de chiuvete pentru bucatarie in functie de culoare sau forma ori marime, este mult mai intelept sa incepi cautarea pornind de la material.

Dintre toate materialele disponibile, unul iese in evidenta: granitul. Desi chiuvetele din granit pentru bucatarie sunt mai scumpe - in special daca sunt din piatra pura si nu din compozit - acestea au punctaj maxim pentru estetica, precum si durabilitate incomparabila cu alte materiale uzuale. Chiuvetele din granit sunt alese de catre cei ce-si doresc o bucatarie moderna si deosebita - de aceea compositul este cel mai adesea ales, fiind mult mai potrivit pentru folosirea zilnica decat granitul pur.

Granitul composit este produs din granule de cuart natural (silica), de aproximativ 1mm in diametru, in proportie de 80% - cel mai dur si rezistent component al granitului - si un adaos de doar 20% rasini si aditivi care ajuta la aderarea granulelor de cuart. Consulta oferta de chiuvete de granit pentru bucatarie de la Pyramis si vei constata ca acest compozit confera suprafetei produsului finit un aspect exclusivist din punct de vedere coloristic, usor de integrat in orice stil de bucatarie. Datorita acestui finisaj, chiuvetele din granit sunt reziste la zgarieturi, pete si ciobituri.

Desi otelul inoxidabil a fost pana acum cel mai cautat material pentru chiuveta de bucatarie, clientii aleg tot mai mult granitul pentru ca vor altceva decat griul otelului inoxidabil, un finisaj mai luxos si o calitate excelenta pe termen lung.

Specialistii in amenajari interioare recomanda ca durabilitatea chiuvetei sa aiba prioritate in fata pretului. De aceea este bine sa incepeti reamenajarea bucatariei cu alegerea chiuvetei - pretul acesteia va influenta costul total al proiectului.

Piatra pura este cel mai scump material pe care il poti alege pentru chiuveta de bucatarie. Desi reprezinta un ideal din punct de vedere estetic, nu este necesar cel mai durabil material. insa daca te intereseaza aspectul si mai putin pretul, un material compozit este cea mai buna alegere. Granitul compozit ofera aspectul de piatra pura, insa nu si pretul acesteia.

Nu toate materialele compozite sunt la fel - diferenta consta in modul in care sunt fabricate. Chiuvetele din granit compozit se formeaza folosind temperaturi si presiuni extrem de mari. Ele pot rezista la pete, zgarieturi si caldura - insa nu sunt invulnerabile la astfel de lucruri. O tigaie incinsa abia luata de pe foc risca sa distruga suprafata chiuvetei, la fel si un cutit poate lasa urme daca este tarat prin chiuveta chiar si fara intentie.

In cele din urma, nu exista cel mai bun material pentru chiuveta de bucatarie, insa exista cea mai buna optiune pentru tine. Totul porneste de la felul in care vrei sa arate bucataria ta si cum va fi folosit spatiul de lucru. tinand cont de regulile de intretinere ale chiuvetei de granit compozit, aceasta este potrivita si pentru familiile numeroase ce folosesc des bucataria si pentru cuplurile de tineri casatoriti ce nu gatesc prea des dar vor o amenajare moderna si deosebita cat si pentru persoanele singure ce nu pot depasi un anumit buget insa vor o chiuveta care sa faca din bucatarie un spatiu primitor pentru discutiile cu prietenii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului