Cum sa...

#prosoape albe #albire prosoape #prosop

Cum albesti rapid prosoapele vechi

Prosoapele se deteriorează foarte ușor mai ales ca sunt spalate destul de des. Astfel, în timp ele ele devin mai aspre și capata o nuanta galbuie. Nu este cazul sa le arunci și sa cumperi altele noi, pentru ca le poți albi și face ca noi cu ajutorul unui ingredient ieftin: bicarbonatul de sodiu.

 Bicarbonatul de sodiu are o putere mare de a elimina petele datorită efectului sau abraziv. El nu albeste direct prosoapele, dar ajuta la acest proces în timpul spălării. El ajuta ca detergentii sa patrunda mai adânc în tesatura, astfel încât sa elimine murdaria adunata în timp.

 Cum folosești bicarbonatul de sodiu pentru albirea prosoapelor

 Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru albirea prosoapelor în diferite moduri. Totul depinde de cât de patate sunt acestea sau cât de galbene sunt. Dacă nu este nevoie sa speli foarte mult prosoapele, trebuie doar sa adaugi bicarbonatul de sodiu la programul de prespalare al mașinii de spălat. În cazul în care prosoapele sunt însă foarte multe și galbene, ele au nevoie de o acțiune mai puternica pentru a se albi și trebuie sa urmezi acești pași:

 Alege un program al mașinii de spălat pentru haine murdare, pune detergentul obișnuit, apoi așteaptă ca mașina să se umple de apa. În acel moment, poți sa adaugi o soluție preparata din apa și bicarbonat de sodiu.

Uneori, când prosoapele au pierdut multă albă, deoarece petele sunt foarte gălbui, se poate întâmpla ca ele să nu fie chiar corecte, chiar dacă au fost spălate cu bicarbonat, așa cum am explicat mai sus.

 Prosoapele nu s-au albit. Ce fac?

 În cazul în care prosoapele nu s-au albit pentru ca au fost foarte galbene trebuie sa mai încerci un truc. Pune prosoapele într-un vas cu apa și toarna peste ele apa cu bicarbonat de sodiu. Lasa-le în aceasta soluție câteva minute, apoi baga-le din nou la mașina de spălat și adauga încă o data apa cu bicarbonat de sodiu când mașina se umple cu apa.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului