Cum sa...

#achizitionare pilota #pilota

Cum achizitionezi o pilota potrivita pentru patul tau

In ultimii ani, pilota a devenit un element cheie pentru confortul din dormitor. Foarte multi oameni au renuntat la plapumile groase si paturi in favoarea acestor accesorii delicate, placute la atingere si usor de intretinut. O pilota poate fi folosita atat in iarna, cat si in celelalte anotimpuri, iar daca este un produs all season nici o sa-ti mai faci griji ca trebuie sa cumperi doua sau mai multe modele diferite. Insa, ca sa te bucuri pe deplin de toate avantajele oferite de o pilota trebuie sa stii cum sa alegi un astfel de accesoriu potrivit pentru patul tau. Iata ce este important sa ai in vedere:

Tine cont de dimensiunea patului

Indiferent daca dormi cu un partener sau nu, ai nevoie de o pilota care sa te acopere foarte bine astfel incat sa te poti simti confortabil atunci cand te odihnesti. Prin urmare, ca sa te asiguri ca nu gresesti marimea pilotei trebuie sa iei in calcul dimensiunea patului tau. In general, pentru articolele de mobilier care masoara 80-90 cm este potrivita o pilota care sa aiba cel putin 140x200 cm. In cazul unui pat de 120-140 cm se foloseste o pilota patrata, de 200x200 cm. Daca obisnuiesti sa te odihnesti intr-un pat dublu, de peste 160 cm latime, atunci cea mai buna pilota trebuie sa aiba o dimensiune de 230x220 cm.

Ai in vedere matlasarea pilotei

Cu toate ca multe persoane considera acest aspect ca fiind nesemnificativ, afla ca matlasarea este importanta pentru calitatea produsului ales. Pe piata gasesti pilote de la 39 de ron, insa ghideaza-te si dupa cusaturile multiple de la suprafata lor. Un model bun va fi compartimentat, adica va avea buzunare care ies in relief si fixeaza materialul din interior. In acest fel, umplutura ramane la locul ei si nu se strange intr-o parte. Matlasarea pilotei este esentiala in special atunci cand ai un pat mare si dormi cu un partener deoarece va fi de ajutor pentru pastrarea uniformitatii. Cu siguranta, nu ti-ai dori ca o parte a pilotei sa fie foarte groasa, iar cealalta, aproape fara umplutura.

Verifica tipul de umplutura

Exista o multime de variante pe care le poti lua in considerare atunci cand achizitionezi o pilota. Totusi, in primul rand ar trebui sa pornesti de la o departajare simpla, respectiv umplutura naturala sau sintetica. Mai departe, te poti interesa de fiecare material in parte ca sa stabilesti daca proprietatile acestuia iti sunt pe plac. De exemplu, pilotele cu umplutura naturala pot avea in interior latex, pene/puf, bambus sau lana. Acestea se potrivesc perfect oricarui anotimp, izoleaza bine si asigura un confort termic de exceptie. Ai grija insa la alergiile pe care le poti dezvolta la astfel de materiale. Umplutura sintetica, in schimb, poate insemna microfibra sau nanofibra, produse accesibile si simple, dar cu o durata de viata mai scazuta.

Alege cu atentie densitatea pilotei

Cu toate ca decizia finala tine de preferinte si costuri, densitatea are si ea un cuvant de spus in alegerea pilotei. Mai exact, este vorba despre cantitatea de umplutura din interiorul pilotei, masurata in grame pe metru patrat. Acest detaliu te ajuta sa poti selecta un model potrivit pentru orice sezon. Astfel, pilota pentru vara are o densitate scazuta, sub 200 g/mp, iar cea pentru iarna depaseste 350-400 g/mp. Exista si varianta de pilota pentru patru anotimpuri, compusa dintr-o pilota de vara si una ceva mai groasa, cu o densitate de cel mult 300 g/mp. Prin alaturarea celor doua produse se obtine foarte usor o singura pilota pentru sezonul rece.

Ca sa te asiguri ca ai parte de un confort optim trebuie sa iei in calcul aceste aspecte la alegerea pilotei. O temperatura constanta pe timp de noapte iti asigura un somn de calitate si, implicit, o viata sanatoasa si echilibrata.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului