Cum sa...

#solutii profesionale #curatare podele #podele #solutii

Solutii homemade sau profesionale? Tu cu ce cureti pardoselile?

Unii oameni (inca) prefera sa isi prepare singuri solutiile pentru curatatul parchetului si gresiei cu ingrediente pe care le au prin casa. Dar oare sunt acestea la fel de eficiente precum cele profesionale? Experienta ne arata ca in multe cazuri aceasta idee nu e tocmai buna. Solutiile care contin otet, spirt sau bicarbonat de sodiu pot afecta grav suprafetele, chiar daca inca se mai merge pe premisa "da' asa facea si bunica". Credeti-ne, daca bunicile noastre ar fi avut optiunile de azi, ar fi renuntat cu drag la fiertul rufelor in lesie, clatirea lor la rau si asa mai departe. Probabil ca ar fi fost printre primele care si-ar fi cumparat masina de spalat, detergent si balsam, aspirator, mop si detergent pardoseli. Si nu ar fi asteptat reducerile de Black Friday!

Inca nu stiti dezavantajele solutiilor homemade pentru podele? Vi le spunem noi pe principalele:

Ineficiente in igienizarea corespunzatoare

Numai formulele speciale ale solutiilor profesionale asigura igiena necesara suprafetelor din casa ta. Componentele lor sunt special alese pentru ca bacteriile sa fie eliminate eficient iar parfumul acestora sa curete aerul de microbi. Pe de alta parte, solutiile facute din ingredientele din casa, desi pot curata unele pete, nu au si aceasta proprietate de igienizare. Daca vreti o pardoseala curatata si igienizata, incercati Asevi CIAN cu PH neutru. Noua ne place mult!

Timp crescut de actionare

Nefiind la fel de eficiente, solutiile de curatare 'create' de dumneavoastra va solicita sa depuneti un efort suplimentar la frecatul petelor. De asemenea, aceste solutii homemade au nevoie de un timp mai mare pentru a dizolva petele. Asa ca, daca la solutiile profesionale timpul de actionare este sub 10 minute, la cele pe care le pregatiti dumneavoastra poate fi si de peste 30 minute. Ma rog, daca aveti timp de pierdut, nu se 'pune' ;)

Distrugerea stratului protector de lac

In vreme ce solutiile profesionale au in componenta ingrediente care protejeaza textura si compozitia suprafetelor, solutiile preparate in casa le deterioreaza in timp. De exemplu, aciditatea otetului poate ataca lemnul atunci cand este folosit in mod repetat. Asadar este mai bine sa folositi produse create special pentru suprafetele delicate, cum ar fi detergentul pentru pardoseli Asevi Mio. Mmmm, are si un parfum care tine mult!

Proprietati inflamabile

Unele persoane aleg sa puna in solutiile de curatare alcool etilic (spirt). Insa trebuie sa fiti foarte atenti cu un astfel de amestec, deoarece este inflamabil. Doamne fereste sa scape cineva pe jos o lumanare aprinsa sau nitel scrum de tigara...

Miros puternic si neplacut

Solutiile pe baza de otet sau spirt au un miros foarte puternic. Si deloc placut, recunoasteti! Asa ca va trebui sa aerisiti o perioada lunga de timp dupa curatare. Iar daca e frig afara, iata cum aruncati efectiv cu banii pe geam. La cealalta extrema, solutiile profesionale evolueaza tot mai mult, astfel ca acum gasim o multime de arome care lasa un miros placut in camera proaspat curatata. Daca va place mirosul citric, atunci alegeti Asevi portocala si nu veti regreta.

In concluzie, o fi bine sa facem singuri curatenie (ne mai si relaxam, ascultam muzica, dansam etc), dar hai mai bine sa renuntam la prepararea solutiilor de curatat acasa. Puteti face lucruri mult mai interesante in acest timp!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea