Cum sa...

#pahare cristal #rafinament #masa festiva #cristal

Cristalul - un plus de eleganta si rafinament la orice masa festiva

Sticla fina reprezinta un element de baza al tuturor ocaziilor speciale, dar exista ceva in stralucirea si designul complex al cristalului taiat fin, care adauga rafinament si momentelor de zi cu zi.

Fie ca doriti un set nou de decantoare si pahare de cristal pentru a va surprinde musafirii ori vreti sa oferiti un cadou elegant care sa contina un set de farfurii de cristal, optiunile variaza si veti gasi garantat ceva care sa satisfaca dorintele dumneavoastra.

Va intrebati care sunt, de fapt, beneficiile cristalului? Acestea variaza de la aspect, la versatilitate si rezistenta.

Longevitate

Cristalul este un material mult mai solid si mai rezistent decât sticla obisnuita, ceea ce scade drastic probabilitatea ca acesta sa crape sau sa deterioreze in timpul spalarii sau utilizarii zilnice. Un set de pahare, farfurii si cesti de cristal de inalta calitate poate dura generatii.

Structura fina, subtire

Soliditatea cristalului permite, de asemenea, ca acesta sa fie taiat mai fin, fara riscul craparii, in timp ce sticla obisnuita trebuie sa mentina un anumit nivel de grosime ca sa reziste. Atunci când alegeti pahare de vin, de exemplu, acesta este un factor deosebit de important, deoarece o margine subtire imbunatateste foarte mult experienta de degustare.

Eleganta

Cristalul taiat complex are o frumusete incontestabila care adauga etichetei evenimentelor formale si informale, fie ca e vorba de o intâlnire importanta sau o cina cu prietenii. Indiferent daca distrati oaspetii sau va bucurati de o bautura dupa cina, lucrarea artizanala a unui pahar fin de cristal reuseste sa uimeasca de fiecare data.

Varietate

Diferite bauturi merita si trebuie sa fie consumate numai si numai din obiecte din sticla de cristal, special concepute. In functie de bautura pe care o alegeti, puteti lua in considerare:

-pahare de vin din cristal

Un pahar de vin din cristal de calitate imbunatateste aroma unui vin, lasându-l sa respire, expunerea la oxigen pe suprafata influentând elementele mai subtile pe care le poate simti un bautor pasionat sau degustator de vin. Marginea mai fina a unui pahar de cristal permite, de asemenea, o consumare confortabila.

-pahare de sampanie din cristal

Paharele de sampanie nu se incadreaza in forma standard a unui pahar cu picior de uz zilnic. Cele de cristal, de exemplu, sunt perfecte pentru cocktail-urile cu sampanie sau pentru a oferi evenimentului dumneavoastra o nota de glamour in stilul anilor 1920.

-pahare de cocktail de cristal

Paharele de cocktail vin in toate formele si dimensiunile, de la pahare clasice de Martini pâna la pahare creative de inspiratie tropicala, perfecte pentru a servi amestecuri de fructe. O gama de pahare de cocktail este, prin urmare, o necesitate pentru oricarui set de bar de acasa bine pus la punct, iar cristalul adauga si mai mult calitatii evenimentului.

-pahare de cristal pentru whisky

Paharele de whisky sunt concepute pentru a sorbi lent, contemplativ - fie o bautura simpla, fie una cu multa gheata. Astfel, un pahar clasic de cristal devine servirea perfecta. Grosimea sa izoleaza gheata de caldura palmei dumneavoastra si confera paharului o greutate relaxanta, in timp ce va puteti bucura in tihna de un whisky de calitate.

Cum trebuie curatata si intretinuta sticlaria de cristal

Curatarea si intretinerea corecta a cristalului este o parte vitala a pastrarii seturilor dumneavoastra pentru generatia urmatoare. Respectati urmatoarele recomandari pentru a va curata cristalul in siguranta:

-Evitati sa folositi masina de spalat vase, fiindca aceasta va estompa stralucirea cristalului. In schimb, utilizati numai apa calda si sapun.

-Evitati schimbarile rapide de temperatura, deoarece acestea pot cauza crapaturi.

-Când lustruiti interiorul sticlei, nu rasuciti baza in directia opusa pânzei de curatare, pentru a evita zgârieturile

-Pastrati marginile fine ale seturilor de cristal, uscându-le intotdeauna in pozitie verticala.

Asigurati-va ca urmatoarea ocazie speciala sau urmatorul eveniment important din viata dumneavoastra si a celor dragi va deveni si mai memorabil cu ajutorul unui set de cristal ales cu atentie! 

FOTO: aranjareamesei.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului