Cum sa...

#trucuri curatenie #curatenie #curatenie casa

Cinci trucuri pentru a mentine curatenia in casa mai mult timp

Cand vine vorba de curatenie, sa muncesti inteligent este mai eficient decat sa muncesti din greu.

Probabil ti s-a intamplat si tie ca la inceput de weekend sa nu stii ce sa faci mai intai si sa nu reusesti sa te apuci de treaba, pentru ca s-au adunat mult prea multe sarcini casnice. Praful de pe mobila te supara, vasele murdare din bucatarie par sa se inmulteasca peste noapte, camera copiilor este descrierea perfecta a unui haos de proportii colosale, iar in baie curatenia pare un vis indepartat.

Cum reusesti sa rezolvi toate aceste probleme? Cel mai bine ar fi sa nu le lasi sa se adune. Una dintre cele mai bune solutii pentru a mentine curatenia in casa mai mult timp si pentru a nu pierde un weekend intreg rezolvand treburi casnice este sa faci cate putin in fiecare zi a saptamanii. Sa strangi un joc lego in camera copiilor intr-o zi de luni si sa aduni un puzzle intr-o marti e o varianta mai buna decat sa iti faci loc printre toate jocurile si jucariile aruncate de copii prin camera pe parcursul unei intregi saptamani. Acelasi principiu se aplica pentru intreaga locuinta.

Iata, asadar, cateva trucuri pentru a mentine curatenia in casa mai mult timp:

1. Aranjeaza patul

Fiind cea mai vizibilă suprafata din dormitor, patul nearanjat face ca spatiul din intreaga camera sa para dezordonat. De aceea, pentru a pastra curatenia si ordinea in locuinta, este important sa faci lucruri mici si simple, dar care au un impact puternic asupra vizibilitatii de ansamblu. Gaseste cele mai bune metode prin care sa aranjezi patul, fara ca acest obicei sa iti ocupe prea mult timp, in fiecare dimineata.

2. Goleste masina de spalat vase

In fiecare dimineata, in timp ce se face cafeaua, goleste masina de spalat vase. Este o actiune care iti va lua cel mult cinci minute, iar rezultatul va fi unul pozitiv. Vasele vor fi aranjate la locul lor si pregatite pentru o noua utilizare, iar farfuriile si tacamurile murdare pot fi astfel depozitate in masina de spalat vase, pentru a fi curatate. Faptul că vasele murdare nu vor sta pe parcursul zilei în chiuveta va face ca bucataria sa para mai ordonata. In plus, acest lucru va impiedica aparitia daunatorilor casnici.

3. Curata robinetele si chiuvetele

Urmele de pasta de dinti de pe chiuveta sau petele de apa de pe robinete sunt inestetice si fac ca baia sa arate neingrijita. De aceea, este recomandat sa iti faci un obicei de a curata robinetele si chiuvetele după fiecare folosire. Facand acest lucru zilnic, in weekend nu va trebuie sa muncesti mai mult pentru a curata suprafetele murdare.

4. Foloseste covorase la intrarea in locuinta

Unul dintre trucurile care te ajuta sa tii praful la distanta este sa folosesti covorase la intrarea in locuinta (atat in interior, cat si la exterior). Pentru a le curata, poti folosi aspiratorul sau le poti scutura zilnic. De asemenea, o alta metoda de a tine praful departe de locuinta este sa ii convingi pe membrii familiei sa poarte sosete sau papuci de casa. Desi ar putea parea greu de crezut, folosirea acestora ajuta la reducerea prafului din locuinta.

5. Nu scapa dezordinea de sub control

Daca nu vrei sa petreci weekendul ocupandu-te de treburile casnice, cel mai bine ar fi sa faci ordine in fiecare zi. De aceea, de fiecare data cand iesi dintr-o incapare, verifica daca toata lucrurile sunt puse la locul lor. Astfel, avand grija ca obiectele din casa sa fie corect aranjate, in fiecare zi, vei scapa de timpul petrecut incercand sa pui la punct haosul creat dupa o saptamana in care lucrurile nu au fost mentinute in ordine.

Sursa foto: Elena Nichizhenova/ Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea