Cum sa...

# solutii mucegai # elimnare mucegai #mucegai

Cele mai ieftine si rapidemetode de a scapa de mucegai

Te lupti cu mucegaiul din casa si ai incercat tot felul de solutii scumpe, care nu au dat rezultate? Iti recomandam cea mai buna metoda de a scapa de mucegai.

Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti cateva ingrediente din bucatarie: otet, bicarbonat de sodiu si apa. Specialistii sunt de parere ca solutia functioneaza cel mai bine daca peretele afectat este stropit cu o solutie de otet cu apa; se lasa cateva ore si apoi se strege mucegaiul cu o perie (caz in care trebuie sa iti acoperi nasul si gura cu o masca speciala) ori cu o carpa umeda.

Daca te deranjeaza mirosul de otet,  desi sunt mici sanse, pentru a mirosul este mult mai slab decat cel de clor sau detergent, adauga si cateva picaturi de ulei esential. Studiile arata ca otetul distruge 82% din sporii de mucegai, precum si toti virusii si bacteriile. Otetul previne reaparitia mucegaiului daca este pulverizat peste zona problema si lasat sa se usuce.

Bicarbonatul de sodiu este alt ingrediente la indemana care e util in indepartarea mucegaiului. Se poate folosi diluat in apa simpla sau intr-o apa cu otet; se pulverizeaza pe zona-problema, se lasa cateva ore si apoi se sterge cu o carpa umeda. Bicarbonatul de sodiu este un dezinfectant natural si foarte bland, asa ca nu va lasa nici un miros.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare