Cum sa...

#termostate de camera eficiente #termostate de camera

Cele mai eficiente termostate de camera - cum faci alegerea potrivita

In perioada geroasa a iernii, o casa calduroasă iti va oferi confortul termic de care ai nevoie pentru a ti desfasura activitatiile de zi cu zi. Astfel, trebuie sa acorzi o atentie aparte in ceea pe priveste utilizarea echipamentelor de incalzire.

Cu toate acestea, temperaturile scazute de afara, iti vor aduce costuri mai ridicate la factura de gaz. In această situatie, centrala termica trebuie setata pe o temperatura potrivita pentru a mentine confortul termic al celor din casa, dar, care sa nu aduca dupa sine costuri sporite la energie. Pentru a controla temperatura din locuinta dupa bunul plac, specialistii recomanda achizitionarea unor accesorii pentru reglarea temperaturii. Termostatul este cea mai apreciata solutie in acest caz, deorece reprezinta cel mai bun raport calitate-pret.

Termostatul de ambient, o alegere avantajoasa?

Cand vine vorba sa alegi un termostat pentru confortul familiei tale, trebuie sa fii atent la mai multe detalii. Spatiul acoperit de termostat reprezinta distanta maxima la care acesta poate comunica cu centrala termica, oprind sau pornind caldura. Aproape toata gama de centrale termice de pe piata pot fi conectate la un astfel de aparat. Acest dispozitiv iti va permite sa setezi un anumit program de incalzire al locuintei in functie de programul familiei tale din fiecare zi a saptamanii. Mai mult, daca pleci intr-o vacanta mai lunga, ai posibilitatea de a programa termostatul pe o temperatura mai redusa, pentru a reduce costurile. Aceste aparate sunt usor de folosit si pot fi, de asemenea, programate de oricine, pentru porni caldura chiar inainte de a sosi acasa. Termostatele moderne au inclusa functia de memorarea de programelor, pentru a facilita utilizarea acestora. In plus, dispozitivele de ultima generatie se pot conecta la telefon prin intermediul internet si pot fi pornite sau oprite, in functie de programul fiecaruia.

Termostat wireless sau cu fir?

Modelele mai vechi de centrale termice permit doar conectarea unui termostat cu fir. Un astfel de dispozitiv te pune în situatia de a te deplasa pana la centrala de fiecare data cand vrei sa modifici temperatura din casa. Mai mult, daca vrei sa-l muti in camera in care petreci cel mai mult timp, vei fi nevoit sa spargi cativa pereti si sa faci cateva improvizatii neplacute. De partea cealalta, un termostat wireless iti va permite sa il muti dupa bunul plac, in functie de timp pe care il petreci in acea camera. De asemenea, acesta este usor de montat, lucru ce te va scuti de costuri suplimentare cu montarea aparatului. Anumite modele de termostat pot controla de asemenea aparat de racire sau climatizare.

Termostat mecanic versus termostat electronic

La o prima vedere, atat termostatul mecanic, cat si cel electronic prezinta avantaje si dezavantaje. In ceea ce priveste termostatul mecanic principalul avantaj pe care il ofera este fiabilitatea. De partea cealalta, un termostat electronic vine la pachet cu mai multa precizie si un confort termic sporit. Specialistii recomanda un termostat electronic, deoarece diferenta dintre temperatura setata si temperatura la care porneste termostatul este redusa.

In concluzie, trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte cand vrei sa achizitionezi un astfel de aparat. Un termostat potrivit te poate salva de costurile ridicate la energie si iti va garanta confortul termic necesar pentru tine si familia ta.

Sursa foto: pixabay.com

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea