Cum sa...

#indepartare mirosuri neplacute #indepartare mirosuri #mirosuri neplacute

Cele mai bune remedii pentru indepartarea mirosurilor neplacute din locuinta

Multe persoane se confrunta cu problema mirosurilor neplacute din casa. Cauzele pot varia de la prezenta animalelor de companie in locuinta pana la obiceiul de a fuma in interior. Eliminarea acestora poate fi o sarcina foarte grea si nu poti scapa de miros decat temporar. Dar exista si solutii pentru termen lung.

Mirosurile neplacute dintr-o casa pot sa apara din motive diverse precum aerisirea insuficienta sau umezeala crescuta din interiorul locuintei. Acestea reprezinta o sursa continua de disconfort. In plus, unele dintre cauzele sale pot fi daunatoare si pentru sanatatea ta, asa cum este mucegaiul. Pe langa curatenia riguroasa, este foarte important sa aerisesti si sa ventilezi cat mai mult intreaga locuinta. Nu te limita strict la aerisirea incaperilor, aeriseste de cate ori este posibil dulapurile cu haine si corpurile de mobilier din bucatarie, cuva masinii de spalat si alte spatii similare care pot genera mirosuri neplacute daca nu sunt aerisite.

Cum scapi de mirosurile neplacute din casa

Solutii naturale de curatare

Desi paleta de detergenti si solutii chimice de curatare este una variata in zilele noastre, dar exista si multe solutii naturale pentru igienizare. Principalul avantaj al acestora este ca cele mai multe nu contin alergeni, si au si costuri scazute.

 - Bicarbonatul este una dintre aceste solutii-minune si poate fi folosit pentru spalarea frigiderului si a suprafetelor lucioase din baie si bucatarie (gresie, faianta, robineti etc.); pe langa caracteristicile abrazive, este perfect si pentru a neutraliza mirosurile neplacute.

 - Otetul este si el folosit in acest scop, pentru ca dezinfecteaza si anihileaza orice miros strain. Amestecat cu apa intr-o proportie de ⅛, poate fi pulverizat pe tapiserii si piese de mobilier textile pentru a le curata si improspata.

- Sarea este o solutie foarte eficienta de curatare a vaselor de lemn, mai ales mirosul de usturoi.

 Solutii care absorb mirosul

 - Zeama proaspata de lamaie are proprietati similare cand vine vorba de mirosuri, dar si carbunii activi sunt perfecti pentru asta.

- Otetul alb, amestecat cu apa, poate fi un alt absorbant pentru mirosurile din camera, atunci cand este pulverizat in aer.

- Bicarbonatul poate fi pudrat pe covoare si piesele de mobilier si lasat sa actioneze peste noapte si va restabili un miros frumos in casa; la finalul operatiunii poti folosi aspiratorul pentru a-l indeparta.

Plante care absorb mirosurile Sunt, insa, si plante de interior care improspateaza atmosfera  si absorb mirosurile neplacute din casa.

0Cele mai populare sunt citricele, deoarece mireasma lor este adesea asociata cu ideea de curatenie. In plus, au si proprietati calmante.

Dar daca preferi mirosurile florale poti opta si pentru iasomie de Madagascar, gardenie sau muscate. Iar daca vrei sa imbini utilul cu placutul, poti plasa si in bucatarie cateva ghivece cu plante aromatice precum rozmarinul, cimbrul sau busuiocul

Flori proaspete care absorb mirosurile neplacute

Florile proaspete au un dublu rol in locuinta ta: infrumuseteaza si parfumeaza. Crinii, de exemplu, nu pot fi tinuti in camere de dimensiuni reduse, tocmai pentru ca mirosul lor este foarte puternic. Freziile, tuberozele sau trandafirii au la randul lor esente destul de tari, dar sunt mai usor tolerabile.

Saculeti cu plante frumos mirositoare

Acestia sunt perfecti pentru improspatarea mirosului din bai, dulapuri si sertare. Lavanda si verbina sunt cele mai cautate variante, dar poti alege ce combinatii vrei.  Acestia trebuie schimbati periodic, pentru ca isi pierd proprietatile odorizante, in timp.

Lumanari parfumate

Se gasesc in arome fructate sau florale pana la mirosuri de mirodenii si pot fi folosite atunci cand faci o baie de relaxare sau la o cina romantica. Lumanarile sunt disponibile intr-o gama larga de culori si forme si pot fi folosite in orice incapere din casa, cu conditia sa le supraveghezi. Nu exista niciun motiv pentru care nu ar trebui sa te imprietenesti cu lumanarile parfumate si sa le tii aproape tot timpul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea