Cum sa...

#curatenia de toamna #sfaturi practice #curatenie #cum sa #amenajarea casei #sare

Cel mai ieftin produs - Sarea nu-i buna doar in bucate! Cum sa elimini petele eficient

Cu aceste sfaturi minunate, puteti economisi bani si evitati durerile de cap date de petele incapatanate! Puteti folosi sarea pentru a elimina petele, mucegaiul si chiar puteti scapa de rugina. Iata cum:

Pete de vin

Petele de vin, petele de rosii si alte deversari sunt mult mai putin grave daca aplicam unu pic de sare deoarece acesta va face ca petele sa dispara. Dupa ce ati stors cea mai mare parte a lichidului cu o carpa sau un prosop de hartie, acoperind imediat pata umeda cu sare, veti ajuta la extragerea vinului ramas. Clatiti bine cu apa rece si repetati daca este necesar. Aceasta metoda poate sa fie folosita pentru mai multe tipuri de lichide.

Pete de transpiratie

Petele de transpiratie pot fi eliminate si cu o solutie simpla de apa sarata. Adaugati aproximativ 4 linguri de sare la un litru de apa fierbinte si curatati tesatura cu ea. Petele inestetice ar trebui sa dispara.

Rugina

Rugina este o pata nedorita, fie ca e pe curatatorul de legume sau pe bicicleta copilului tau. Pentru a scapa de aceasta, adaugati sare si suc de lamaie impreuna intr-un raport de 3 la 1 (3 linguri de sare pentru fiecare lingura de suc de lamaie), aplicati pasta rezultata in zona ruginita si indepartati rugina cu o carpa uscata . Acest truc, de asemenea, functioneaza pentru a scapa de mucegai!

Pete de apa

Petele de apa pe suprafetele lemnului sunt, de asemenea, un efect secundar nefericit al vietii de zi cu zi. Pentru a elimina petele, tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati o pasta de sare si ulei de gatit, sa o aplicati in zona afecatata cu un burete si lasati-o sa stea cateva minute. Dupa ce o stergeti cu o carpa moale, lasati-o sa se usuce, pata trebuie sa dispara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare