Cum sa...

#aeroport #bilet de avion #siguranta #sanatate #avion

Ce trebuie sa stie pasagerele insarcinate despre calatoria cu avionul

Pentru o femeie insarcinata , calatoria cu avionul poate fi problematica, deoarece nu exista un raspuns general valabil pentru toate persoanele, privind siguranta. Cu toate acestea, o persoana care asteapta un copil poate sa zboare cu avionul, daca respecta anumiti termeni.

1 Calatoria cu avionul este sigura daca …
 

Potrivit Colegiului American de Obstetricieni si Ginecologi, calatoria cu avionul este sigura, in cazul in care este vorba despre o calatorie ocazionala si doar daca femeia respectiva nu are probleme de sanatate .
 

2 Afla cea mai buna perioada pentru a calatori cu avionul
 

Companiile aeriene permit pasagerelor insarcinate sa calatoreasca cu avionul daca sarcina nu este una foarte inaintata, pentru a evita o posibila nastere prematura. De aceea, femeile care asteapta un copil sunt sfatuite sa calatoreasca pana in a 36-a saptamana de sarcina.

In general, este recomandat sa calatoresti cu avionul la mijlocul perioadei de sarcina, adica intre 14 si 28 de saptamani, deoarece este perioada cea mai stabila. La inceputul celor 9 luni exista riscul de pierdere spontana a sarcinii, iar la final exista riscul nasterii premature.
 

3 Cere informatii despre proceduri de la compania aeriana
 

Fiecare companie aeriana poate avea o politica proprie in ceea ce priveste pasagerele insarcinate. Unele companii, de exemplu, ar putea sa solicite o nota de la doctorul tau, in cazul in care calatoria pe care doresti sa o faci va avea loc intr-un stadiu avansat al sarcinii.

Este important sa spui agentului turistic cat de avansata este sarcina ta si in cate saptamani vei fi la data la care te vei intoarce din calatorie. Agentul va verifica restrictiile companiei aeriene pentru femeile insarcinate si iti va spune daca poate sa-ti elibereze biletul de avion si in ce conditii.
 

4 Tine cont de starea ta de sanatate
 

Cand esti insarcinata si vrei sa calatoresti cu avionul, trebuie sa tii cont de efectele altitudinii: deshidratare,batai puternice ale inimii, limitarea cantitatii de oxigen, cresterea presiunii sangelui, expunerea la radiatii cosmice etc. O persoana sanatoasa se adapteaza destul de rapid la conditiile din avion, insa, daca ai probleme de sanatate, atunci o calatorie cu avionul devine chiar riscanta.

In astfel de cazuri, este indicat pur si simplu sa se evite complet zborul cu avionul. Este, de exemplu, cazul femeilor care sufera de diabet sau de inima, hipertensiune, celor care au avut probleme de sanatate legate de placenta, celor care prezinta un risc de nastere prematura etc.
 

5 Ce poti sa faci la aeroport
 

Asigura-te ca ai la tine comprese reci sau servetele umede pentru a te reimprospata din cand in cand, precum si medicamente, acolo unde este cazul.

La primirea biletului de imbarcare, cere sa ti se dea un loc unde exista ceva mai mult spatiu, pentru a avea cat mai mult aer. Poti sta spre culoar si in capetele avionului, in masura in care acest lucru este posibil.

De asemenea, este bine sa ai la tine o sanatate , care sa te ajute in caz de urgenta sau eveniment neprevazut.
 

6 Ce trebuie sa faci in timpul zborului cu avionul
 

Pentru a avea un zbor cat mai lipsit de neplaceri, este important sa respecti cateva recomandari ale specialistilor.

De exemplu, femeilor insarcinate li se recomanda sa bea multa apa pe parcursul calatoriei cu avionul si sa faca miscare. Se pot plimba prin avion, daca personalul de la bord o permite (daca nu exista turbulente). In timpul in care se sta pe scaun, centura de siguranta trebuie sa fie fixata bine.

IFemeile insarcinate cu probleme stomacale, daca au aprobarea medicului, pot sa inghita o pastila impotriva ametelii, inainte de imbarcare.

La bord, mancarea si bautura consumata de pasagera insarcinata trebuie aleasa cu grija, astfel incat aceasta sa nu provoace reactii gastrice. Este bine sa mananci fructe proaspete, deoarece sunt bogate in vitamine si apa.

De asemenea, se recomanda purtarea unor haine largi si confortabile, precum si o incaltaminte usoara si ajustabila.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea