Cum sa...

# intrare in casa #usa intrare

Ce trebuie sa iei in considerare cand iti alegi usa de intrare?

Fiecare locuinta are nevoie de o usa de intrare rezistenta, care sa asigure, mai inainte de toate, siguranta membrilor din interior. De asemenea, este si un element de design important, pentru ca primul contact pe care il are cineva cu locuinta unei persoane este chiar usa. Daca este veche si are un aspect deteriorat, nu se pot crea asteptari prea mari nici de la restul locuintei. Daca este moderna, cu un design placut, de bun gust, atunci si impactul oferit este imbunatatit.

 

Inainte de a se alege usa, este important ca proprietarul sa tina cont de cateva criterii care ii pot influenta decizia intr-o maniera pozitiva. De asemenea, cei care sunt in cautarea unor usi in Suceava, pot lua in considerare Porta Doors.

3 aspecte de care sa tii cont cand iti alegi usa de intrare

1. Bugetul stabilit

Primul lucru la care toti proprietarii trebuie sa se gandeasca este chiar bugetul alocat achizitiei si montarii usii de intrare, pentru ca pot intra in contact cu o multime de variante si de preturi, ceea ce poate fi solicitant. Astfel, stabilirea unui buget clar care sa fie respectat in detaliu este un prim pas de care trebuie sa se tina cont.

2. Montarea usii

Pe langa pretul atribuit usii, trebuie sa se mai ia in considerare si costul montarii sale, care variaza de la un profesionist la altul. Bineinteles, se pot economisi sume generoase de bani daca proprietarul alege sa-si monteze sigur usa, insa, daca nu are experienta necesara, exista riscul ca usa sa fie instalata gresit si sa nu fie folosita la capacitatea sa maxima. Astfel, se recomanda beneficierea de ajutorul unui montator profesionist.

3. Materialul usii

Cele mai populare materiale pentru usile de intrare sunt otelul, lemnul si fibra de sticla. Multi oameni opteaza pentru fibra de sticla, pentru ca are aspectul asemanator cu cel al lemnului, dar este mult mai durabila.

Usi din lemn

Pentru un aspect traditional, usile din lemn sunt o varianta de luat in calcul. Sunt personalizabile, elegante, nu vor rugini, dar au nevoie de o ingrijire regulata. In cazul in care usa nu este intretinuta in mod corespunzator, exista riscul sa se deterioreze in timp si chiar sa se deformeze.

Usi din fibra de sticla

Usile din fibra de sticla sunt cele mai versatile si mai indragite optiuni, pentru ca nu necesita n cost ridicat de achizitie, nu ruginesc si nici nu trebuie sa fie intretinute sau vopsite regulat. Singurul dezavantaj este ca au un aspect simplu, iar adaugarea elementelor decorative ar insemna alte cheltuieli. Cu toate acestea, usa din fibra de sticla ramane o varianta populara si avantajoasa, mai ales pentru cei care au o atractie pentru un stil cat mai simplist.

Usi din otel

Persoanele care sunt in cautarea unei usi de intrare durabile din toate punctele de vedere, pot opta pentru otel, care este un material rezistent la foc, care ofera un nivel ridicat de izolare termica si fonica. De asemenea, otelul nu se degradeaza in timp cum se intampla in cazul lemnului. Astfel, nu are nevoie de o modalitate de intretinere speciala. Cu toate acestea, va fi nevoie de o revopsire regulata, pentru ca exista riscul sa rugineasca.

Prin urmare, cei care isi doresc sa isi achizitioneze o usa de intrare ori pentru apartament, ori pentru casa, pot lua in considerare sfaturile si criteriile mentionate anterior in articol, pentru a beneficia de un produs calitativ, rezistent si cu un design placut.

FOTO: usi-dor.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea