Cum sa...

#alegere parchet #parchet #incalzire in pardoseala

Ce parchet alegi pentru incalzirea in pardoseala?

Cand vine vorba despre alegerea parchetului pentru incalzirea in pardoseala, este necesar sa tii cont de multi factori, ce includ si tendintele actuale ale modei. Prin urmare, trebuie sa ai in vedere spatiul din casa unde va fi montat, dar si de caracteristicile parchetului – tip, grosime, proprietati, etc.

 

In ziua de azi, popularitatea sistemelor de incalzire prin pardoseala a crescut, fapt pentru care tot mai multi oameni sunt in cautare de pardoseli potrivite acestora. In general, parchetul laminat este considerat potrivit pentru incalzirea prin pardoseala, dar este bine sa verifici daca producatorul a prevazut la acest articol o astfel de utilizare. Tinand cont de aceste aspecte, poti cauta diferite tipuri de parchet laminat care au modelul si caracteristicile care ti se porivesc in casa ta, in magazinele online, cum este www.zgs.ro.

Numarul de companii care produc parchet laminat este destul de mare, deci ai de unde selecta acele produse de cea mai buna calitate. Acesti producatori ofera si solutii optime de pardoseli pentru incalzirea de acest tip.

Incalzirea prin pardoseala ofera numeroase avantaje, cum ar fi:

  • Nu usuca aerul din incapere si nu ocupa mult spatiu
  • Instalarea ei este in general rapida, nu este necesara instalarea de pompe sau de filtre suplimentare
  • Este mai economica si mai confortabila comparativ cu alte sisteme de incalzire radiante, ce au radiatoare convective; durata ei de viata este de zeci de ani
  • Pardoseala va degaja caldura acumulata
  • Creeaza o caldura uniforma si placuta in casa
  • Incalzirea aerului este uniforma, lucru mai profitabil comparativ cu incalzirea prin calorifere conventionale
  • Are un grad ridicat de protectie, deci este un sistem sigur, mai ales daca este unul modern
  • Poate fi aplicata in orice incapere din locuinta, indiferent de caracteristicile sale
  • Montarea ei se face de catre un specialist, iar ca pret putem spune ca este un tip de incalzire convenabil
  • Creeaza un conform maxim in respectiva casa, pentru ca pardoseala este calda si astfel devine mai confortabila; este foarte placut sa calci pe un parchet cald, mai ales in sosete sau chiar cu picioarele goale; confortul este excelent si pentru copii, nu le va afecta sanatatea.

Alegerea incalzirii in pardoseala, ca sursa principala de caldura, ofera multe avantaje ce includ si economia la energie. Prin folosirea unui termostat se mentine acea temperatura constanta, de care ai nevoie in casa. Termostatul iti poate porni incalzirea noaptea, cand tariful de energie electrica este mai mic. Unitatea de control programabila te poate ajuta la reducerea consumului de energie cu pana la 80%. Distributia optima a temperaturii in casa este un mare avantaj, poate reduce semnificativ costurile de incalzire.

Tinand cont de aceste aspecte, probabil nu te mai surprinde faptul ca tot mai multi oameni vor sa instaleze un sistem de incalzire in pardoseala, in casa ori apartamentul lor. Exista insa si consumatori care nu aleg acest sistem, pentru faptul ca nu sunt informati cu privire la avantaje, sau le este teama in a-si dota apartamentul sau casa cu ceva prea dificil, in ceea ce priveste instalarea. Cum este si de asteptat, incalzirea in pardoseala este mai scumpa decat cea prin calorifere conventionale, insa avantajele oferite de ea sunt mult mai mari.

Pentru a economisi costurile, o ideea buna ar fi sa alegi anumite locuri din casa pentru instalarea ei si deci nu trebuie sa echipezi cu acest sistem intreaga locuinta.

Parchetul laminat se poate combina cu incalzirea in pardoseala, dar trebuie sa te asiguri ca rezistenta termica totala nu este mai mare de 0,15 m²K/W. Daca aceasta depaseste valoarea data, atunci va dura mai mult incalzirea pardoselii, se reduce din eficienta si cresc costurile. Sub incalzirea in pardoseala se pune un strat izolator, care izoleaza mai mult laminatul si astfel caldura nu se pierde, ea este reflectata din stratul izolator spre pardoseala.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea