Cum sa...

#masuri sporire confort #sporire confort #confort

Ce masuri poti lua ca sa iti sporesti confortul cand stai la casa

Daca locuiesti la casa si cauti noi metode pentru a-ti spori confortul, atunci pregateste-te sa faci cateva achizitii cu ajutorul carora sa iti usurezi viata. In functie de prioritatile tale, dar si de buget, incepe treptat sa faci schimbarile care se impun. Fie ca iti doresti sa schimbi ceva in interiorul locuintei, fie in exterior, tot ce conteaza e sa te simti mai bine. Iata ce ai putea sa faci in acest sens.

Opteaza pentru un sistem de incalzire eficient

Sezonul rece bate la usa, asa ca trebuie sa ai la dispozitie un sistem de incalzire eficient care sa iti ofere confortul termic pe care ti-l doresti. Ai nevoie de un model care sa iti incalzeasca toata casa, dar fara sa ai parte de costuri exorbitante.

Asadar, o varianta pe care poti sa o iei in considerare o reprezinta un termosemineu peleti. Cand vine vorba de autonomie, randamentul acestui model este cu 90% mai mare decat al unui semineu pe lemn, datorita rezervorului de mari dimensiuni. Pe de alta parte, chiar daca ai un sistem eficient, daca nu iti termoizolezi locuinta, o sa faci risipa de caldura si energie.

Doteaza-ti locuinta cu obiecte si echipamente care iti sporesc confortul

De exemplu, poate ca ai nevoie de o noua saltea sau un pat mai comod, ca sa te odihnesti mai bine. De asemenea, daca lucrezi de acasa ori ti-ai amenajat un birou, nu ti-ar strica un scaun confortabil, astfel incat sa tii mereu spatele drept.

Pe de alta parte, atunci cand locuinta ta e formata din multe camere, e destul de greu sa faci curatenie. Asa ca ai putea sa iti iei un robot de aspirare, plus un mop cu aburi. Iar ca sa castigi timp, ai putea apela si la alte obiecte smart, cum ar fi sa iti instalezi becuri inteligente, care se pot programa sa se aprinda cand vrei tu, fara sa mai apesi un intrerupator.

In acelasi mod, daca vrei sa castigi timp, mai ales dimineata, mai poti achizitiona un cuptor cu microunde, un toaster, un espressor sau ce mai ai tu nevoie prin bucatarie. De exemplu, un blender, storcator sau multicooker.

Ia in calcul treburile gospodaresti

Nu omite faptul ca atunci cand locuiesti la casa, mai ai treaba si prin curte, drept urmare te-ar ajuta anumite obiecte care sa iti faciliteze astfel de activitati. De exemplu, daca ai gazon, cu siguranta iti doresti ca acesta sa fie mereu ingrijit. Astfel, ti-ar prinde bine o masina de tuns iarba.

Pe de alta parte, in cazul in care se intampla sa ploua torential si sa ti se inunde curtea ori vrei sa iti amenajezi o gradina, o sa iti fie de mare ajutor o pompa submersibila. In plus, fie ca stai la tara, fie la cativa kilometri de oras, o masina personala o sa iti prinda bine, indiferent de motivele pentru care alegi sa te deplasezi. Poate ai o urgenta, poate trebuie sa mergi la serviciu ori sa iti duci copiii la scoala. Asadar, daca nu ai deja un autoturism, ar fi indicat sa iti achizitionezi unul.

Iar cand vine vorba de securitatea locuintei, poti sa iti instalezi cateva camere de supraveghere, atat la interior, cat si la exterior, plus detectoare cu senzori pentru fum, gaz sau inundatie. De asemenea, ai putea sa apelezi la un sistem de automatizare a portilor. Nu uita si de un sistem de alarma sau unul antiefractie.

Pana la urma, tu stii cel mai bine care sunt achizitiile de care ai nevoie cu adevarat si cum ai de gand sa iti imparti bugetul personal ca sa obtii confortul pe care ti-l doresti.

 

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea