Cum sa...

#designer #designer interior #angajare designer

Ce intrebari sa ii pui unui designer interior cand vrei sa-l angajezi

Vrei sa ii oferi un suflu proaspat casei tale si te-ai hotarat sa apelezi la serviciile unui profesionist? Felicitari, ai luat decizia cea buna! Nu numai ca vei scapa de toate bataile de cap aferente acestui proces, dar locuinta ta va fi cu adevarat spectaculoasa, cu conditia sa alegi un designer de interior bun. De aceea este important sa stii ce intrebari sa-i pui atunci cand il angajezi.


Care este specializarea dumneavoastra?

Per ansamblu, designerul trebuie sa proiecteze si sa creeze ceea ce isi doreste clientul, insa fiecare este specializat pe o anumita ramura. De exemplu, exista designeri care lucreaza foarte bine in case mari, pe cand unii sunt specializati pe apartamente mai mici. Referitor la stil, unii prefera sa abordeze modelul clasic, pe cand altii sunt buni la proiecte indraznete.


Care este portofoliul dumneavoastra?

O alta intrebare care nu trebuie sa lipseasca din discutia preliminara pe care o vei avea cu posibilul tau designer de interior. Fiecare isi expune munca pe internet, astfel ca iti va fi mult mai usor sa vezi daca se preteaza pe stilul dorit de tine. In plus, la intalnirea dintre voi doi, specialistul trebuie sa iti puna un portofoliu mai amplu la dispozitie.


Aveti experienta in proiectarea camerelor pe stilul dorit de noi si in bugetul oferit?

O intrebare cruciala pentru acei clienti care stiu cum vor sa arate locuinta lor. Esenta unui proiect bine facut este capacitatea designerului de a se incadra in bugetul pe care il are la dispozitie conform dorintelor tale.


Putem contacta referintele pe care ni le-ati furnizat?

Orice designer bun isi trece la referinte marturii si contacte de la fostii clienti cu care a colaborat. In acest fel, tu poti afla informatii pretioase legate de activitate sa. De exemplu, poti sa afli daca au existat probleme, cum ar fi intarzierea proiectului, capacitatea de versatilitate a designerului etc.


Lucrati cu echipa dumneavoastra de constructori?

Intre designer si constructor trebuie sa existe o simbioza perfecta, de aceea cei mai buni dintre ei colaboreaza cu o echipa de muncitori si ingineri de la care stiu ce sa ceara. In acest fel, vei avea garantia ca ideile specialistului vor putea fi puse in practica cu brio de echipa de constructii.


Imi puteti furniza un deviz estimativ?

La final, dupa ce ai aflat toate aspectele care te intereseaza, este important sa ceri un deviz estimativ din partea designerului. Acest aspect poate cantari foarte mult in alegerea facuta.

Sursa foto: whatsimplyworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare