Cum sa...

#centrala termica #consum redus

Ce inseamna consum redus in cazul centralei termice

Felul in care lucreaza o centrala termica ne intereseaza cel mai mult in momentul achizitionarii acesteia. Ne intereseaza consumurile, nivelul de zgomot, nivelul de eficienta, dar si parerile celor din jur despre produs. Totusi, ce inseamna consum redus in cazul unei centrale termice si cum influenteaza el costurile? Dezvoltam aceste aspecte in cadrul acestui articol, pentru a intelege exact ce presupune o centrala termica.

Centrala termica este un dispozitiv folosit pentru a realiza cresterea temperaturii apei, cea care va fi folosita ca agent termic in vederea incalzirii instalatiilor din casa ta. Pe de alta parte, apa calda preparata de catre centrala termica este destinata si igienei, dar si utilizarii acesteia pentru procese de curatare in baie si bucatarie. Pentru prepararea apei calde este investita o anumita cantitate de energie, lucru care se vede cel mai adesea in ideea de consum.

Astfel, spunem ca o centrala termica are consumuri reduse sau consuma putin atunci cand pentru prepararea apei aceasta nu foloseste resurse foarte mari de energie, asa cum este cazul gamelor de centrale termice de la Mathaus. O centrala termica ce inregistreaza consumuri mici va fi incadrata in clase mari de eficienta, aceste produse fiind de regula cele mai cautate in vederea achizitionarii.

Sursa foto: pexels.com

Care sunt cele mai eficiente centrale termice?

Centralele termice noi, in condensatie, au inceput sa fie preferate de catre majoritatea utilizatorilor prin prisma faptului ca principiul condensatiei presupune refolosirea apei care sub forma de vapori, ceea ce inseamna automat o economie si o eficienta a utilizarii.

Din punct de vedere al pretului este posibil ca unele modele sa aiba un pret usor mai ridicat decat modelele mai vechi de centrale termice, insa nu cu mult, tocmai pentru a putea oferi oricui un plus de confort si de eficienta.

Specialistii ne recomanda sa urmarim foarte atent specificatiile produselor, pentru a fi siguri de achizitiile pe care le facem. Este important sa alegi un produs, mai ales o centrala termica cu consum redus, pentru ca aceasta va utiliza energia electrica non-stop pentru utilizare.

Ce aparate pot fi folosite pentru imbunatatirea consumurilor centralei termice?

UPS-uri pentru centrale termice

UPS-urile sunt cele mai cunoscute tipuri de aparate care lucreaza impreuna cu centralele termice in vederea eficientizarii consumurilor. Aceste UPS-uri nu fac altceva decat sa stocheze energie electrica pe care sa o distribuie in cazul in care alimentarea nu functioneaza sau este defectuoasa. UPs-urile sunt recomandate pentru ca ofera continuitate alimentarii, lucru care reduce posibilitatea ca centrale termica sa se deterioreze in urma socurilor electrice.

Generatoare de energie

Generatoarele sunt o sursa eficienta de alimentare, insa de cele mai multe ori au costuri mari si sunt dificil de ale, mai ales daca nu stii exact modul de lucru al acestora.

In oricare dintre cazuri insa va trebui sa apelezi la specialisti pentru montarea acestor accesorii si dispozitive tocmai pentru a fi sigur ca eficienta acestora te va ajuta in vederea scaderii consumurilor si a cresterii duratei de viata a centralei tale termice.

Izolarea casei contribuie la un consum mai mic al centralei termice

Consumurile reduse la nivelul centralei termice sunt si o consecinta a izolarii foarte bune a casei. O casa bine izolata nu va necesita o incalzire suplimentara, in vreme ce peretii vesnic reci si umezi vor avea cerinte mai mari la nivel de incalzire. Din acest motiv si consumurile centralei termice vor inregistra o crestere, iar specialistii ne recomanda asadar sa izolam temeinic locuintele astfel incat acest consum sa fie redus.

Izolarea cu ajutorul polistirenului este o varianta relativ economica de izolare, iar daca vrei o izolare buna si durabila poti opta pentru materiale precum vata minerala bazaltica sau vata de sticla, care sa izoleze foarte bine locuinta pentru intreaga ei  durata de viata.

O centrala termica poate fi folosita la capacitate maxima doar daca ai in vedere aceste specificatii, deoarece fiecare aspect in parte intervine in modul in care va functiona centrala termica aleasa. Poate ca acest lucru vine si cu o serie de eforturi, unele financiare, insa in final rezultatele se concretizeaza in consumuri reduse si cheltuieli mai mici. Casa ta, confortul tau, insa pentru a obtine confortul dorit este nevoie nu doar de eforturi in ceea ce priveste mentinerea, ci si de o centrala termica potrivita nevoilor tale.

Sursa foto principala: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului