Cum sa...

#ghid #ghid turistic #online

Ce ghiduri utile de calatorie gasesti online

Pentru a te pregati de vacanta intr-un mod eficient, este bine sa atunci o privire pe unul dintre ghidurile la care ai acces foarte usor. Poti gasi, de exemplu, ghiduri de calatorie puse la dispozitie de Ministerul de Externe, pe site-ul sau oficial. De asemenea, site-urile oficiale ale asociatiilor de turism nationale au si ele numeroase ghiduri si materiale multimedia care pot fi accesate gratuit, pe internet.

 

1 Ghiduri MAE
 

Pe site-ul oficial MAEe xista ghiduri de calatorie care pot fi descarcate gratuit, iar altele care sunt doar prezentate. Astfel, gasesti informatii despre consulate, transport aerian , munca in UE, precum si altele, despre calatoriile in strainatate. Iata despre ce este vorba:

Ghidul de transport european este publicat de Comisia Europeana si ofera informatii legate de drepturile pasagerului in diverse situatii: imbarcare refuzata, cursa in intarziere prelungita, zbor anulat, reclamatii etc.

Sursa foto: consulatulromaniei.itGhidul Serviciilor Consulare se adreseaza cetatenilor romani care intentioneaza sa calatoreasca sau se afla deja in strainatate. Ghidul te ajuta sa descoperi cum te poate ajuta Ministerul Afacerilor Externe, prin ambasade si oficii consulare din afara tarii.
 

  2 Site-uri ale institutiilor oficiale de turism


Cauta ghiduri si informatii gratuite pe site-urile oficiale de asociatii si organizatii guvernamentale ale tarii care te intereseaza. De exemplu, pe site-ul oficial al Autoritatii Egiptene de Turism (ETA) gasesti detalii despre Egipt in functie de mai multe criterii precum zona dorita sau activitatea preferata. Exista, de asemenea, o sectiune dedicata organizarii unei vacante in Egipt si o alta cu date multimedia.

Pentru Grecia exista site-ul oficial al Organizatiei Nationale de Turism a Greciei (GNTO). Gasesti informatii precum detalii despre cultura si istoria tarii si alte amanunte pentru organizarea unei vacante in aceasta tara.
 

3 ghiduri turistice publicate la edituri
 

Daca intentionezi sa-ti cumperi un ghid turistic din librarii, trebuie sa stii ca, in functie de destinatia care te intereseaza, poti avea multe optiuni sau, dimpotriva, destul de putine. Este bine sa-ti cumperi un astfel de ghid in extrasezon , cand lumea este mai putin interesata si, prin urmare, cand ai mai multe sanse sa-l gasesti pe raft. Un exemplu concret este ghidul Turciei, destul de greu de procurat la mijlocul verii.

Daca nu gasesti in librarie cartea dorita, o poti comanda online, direct de la editura. Se poate sa fie chiar mai ieftina decat in magazin si ajunge in 1-2 zile, in functie de modalitatea pe care o alegi pentru expediere.

Pentru alte ponturi si sfaturi privind achizitionarea unui ghid turistic, citeste articolul Cum sa alegi un ghid turistic de calitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare