Cum sa...

#spalare vase #masina de spalat vase #vase

Cateva motive pentru care sa alegi o masina de spalat vase

Traim vremuri in care tehnologia este la tot pasul. Electronicele si electrocasnicele moderne ne fac viata mai usoara si ne permit sa ne bucuram de lucrurile care conteaza cu adevarat. In urma cu jumatate de secol spre exemplu, masinile de spalat rufe automate nu erau prezente in fiecare locuinta, ceea ce inseamna ca saptamanal, oamenii pierdeau cateva ore pentru a-si spala hainele. Astazi ne putem bucura inclusiv de masini de spalat vase automate, care au numeroase beneficii. In continuare iti vom prezenta cateva motive pentru care sa alegi o masina de spalat vase. Dupa ce vei folosi de cateva ori un astfel de obiect electrocasnic, cu siguranta nu te vei mai putea intoarce la spalatul manual al vaselor.

 

Economisesti resurse

Utilizand o masina de spalat vase ai posibilitatea de a economisi resurse pretioase atat pentru tine, cat si pentru mediul inconjurator. De asemenea, economisesti si timp si abia dupa ce vei incepe sa utilizezi o masina de spalat vase iti vei da seama cat timp alocai spalatului in fiecare saptamana.

O masina de spalat consuma mult mai putina apa decat ai folosi tu pentru a spala vasele in fiecare zi. Specialistii au ajuns la concluzia ca in momentul in care speli manual 12 seturi de vesela, vei consuma aproximativ 105 litri de apa si va trebui sa aloci aproape o ora si douazeci de minute pentru aceasta activitate. In schimb, o masina de spalat vase utilizeaza sub 20 de litri de apa pentru a spala acelasi numar de vase si te ajuta sa economisesti aproximativ 10 zile din viata in fiecare an. Astfel, economisesti timp, apa, detergent, bureti de vase si alte accesorii si produse de care nu vei mai avea nevoie cu o masina de spalat vase. Economisirea resurselor ajuta si mediul inconjurator, asa ca ai toate motivele sa alegi o masina de spalat vase.

Spalat mai igienic

Poate nu te-ai gandit pana acum, insa in procesul de spalare al vaselor ar trebui sa tii cont de cateva reguli. Spre exemplu, daca ai cutite si tocatoare pentru carne, ar trebui sa le speli cu un burete separat si apoi sa sterilizezi chiuveta cu un dezinfectant sau cu apa fierbinte. In felul acesta, reduci riscul contaminarii celoralte vase si implicit riscul imbolnavirii. In plus, oamenii nu suporta o temperatura prea ridicata in timpul spalarii vaselor. S-a demonstrat ca majoritatea bacteriilor din bucatarie mor la peste 60 de grade, o temperatura mult prea ridicata pentru mainile tale. Aici intervine masina de spalat care nu doar va spala, ci va si dezinfecta vasele, multumita temperaturii ridicate si a detergentilor speciali, mai puternici decat cei folositi pentru spalare manuala.

Utila persoanelor ce sufera de diverse afectiuni

Spalatul vaselor poate fi o corvoada pentru persoanele ce sufera de afectiuni ale pielii sau de afectiuni ale articulatiilor mainilor. Daca te confrunti cu dermatite, eczeme si alte boli ale pielii sau daca pur si simplu ai pielea mainilor foarte uscata si nimic nu pare sa o calmeze, detergentul de vase si apa calda vor inrautati situatia. In plus, persoanele care nu isi pot misca mainile foarte bine vor gasi foarte dificila actiunea de a spala vase. O masina de spalat este o necesitate in aceste cazuri, cand sanatatea este cea mai importanta. Astfel, masina de spalat vase este potrivita oricui, iar daca ai o persoana draga care se confrunta cu afectiuni ce fac dificil spalatul vaselor, daruieste-i un astfel de aparat electrocasnic.

Asadar, daca iti doresti vase stralucitoare, dezinfectate, daca vrei sa faci economie si sa iti protejezi sanatatea, alege cu incredere o masina de spalat vase. Iti va schimba viata si chiar te vei intreba cum ai putut trai fara un astfel de aparat electrocasnic.

FOTO: Shutterstok.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului