Cum sa...

#purificare #improspatare aer #purificare aer

Cat de curat e aerul din casa ta? 10 moduri sa il purifici eficient!

Te-ai intrebat pana acum cat de curat este aerul din casa ta? Asociatia Americana de Boli Pulmonare a facut-o in locul tau si iti da vesti care te pot pune pe ganduri. Calitatea aerului respirat in casa este de pana la cinci ori mai scazuta decat aerul poluat de afara, ceea ce inseamna ca riscul dezvoltarii de boli respiratorii este foarte mare.

Cele mai eficiente moduri prin care poti sa purifici aerul din locuinta ta este sa elimini factorii poluanti pe cat posibil: fumul de tigara, umiditatea excesiva si chimicalele periculoase. Iata cateva idei pe care sa le pui in practica urgent, pentru sanatatea ta!


1. Nu mai permite fumatul in casa. In fiecare an, sute - chiar mii - de copii ajung la spital cu infectii ale tractului respirator, din pricina fumatului pasiv.

2. Foloseste vopsea si alte materiale de amenajare a locuintei cu continut scazut de compusi organici volatili, precum formadelhida si acetaldelhida. Aceste substante chimice pot fi extrem de toxice si iti polueaza masiv aerul din casa.

3. Izoleaza corespunzator casa, astfel incat sa previi formarea condensului si a mucegaiului, doi poluanti puternici ai aerului, care produc respiratie suieratoare, tulburari respiratorii si simptome agravate ale astmului.

4. Curata filtrele aerului conditionat, ale umidificatorului si ale instalatiei de ventilatie. Aceste dispozitive acumuleaza bacterii si alergeni care iti compromit aerul din interior.

5. Tine animalul de companie in curte sau, daca locuiesti in apartament, nu ii permite accesul in dormitor si in bucatarie. Cainii si pisicile polueaza aerul, prin alergenii transmisi prin saliva, urina, fecale si blana.

6. Aeriseste locuinta dimineata si seara, cel putin cate o ora. Ventilarea aerului ajuta la purificarea lui, dar si la prevenirea mucegaiului.

7. Inlocuieste bateriile vechi de chiuveta si de la cada, astfel incat sa nu existe scurgeri de apa. Acestea nu emana doar un miros neplacut in casa, ci contribuie si la formarea mucegaiului.

8. Curata mucegaiul format in jurul tevilor sau in colturile incaperilor, in dulapuri etc. Aplicarea unui produs dezinfectant nu te ajuta doar sa scapi de mucegai, ci il impiedica o perioada sa se formeze din nou.

9. Foloseste un dezumidificator de camera. Pastreaza umiditatea aerului sub procentul de 50%.

10. Curata saptamanal covoarele si lunar draperiile, tapiteria mobilierului etc. Toate materialele textile din casa inglobeaza praf, alergeni, chimicale si fungi, care ajung sa scada dramatic calitatea aerului de acasa.

Sursa foto: aprilaire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare