Cum sa...

#capsuni #fructe #sfaturi culinare

Capsuni, cum le alegi si modalitati de depozitare

Pentru a te bucura pe deplin de capsuni, acestea trebuie sa fie proaspete, dar si depozitate astfel incat sa se pastreze in stare buna . Iata cateva sfaturi despre cum sa alegi si sa depozitezi capsunile acasa.
 

Cum sa alegi capsunile
 

Fructele capsunului sunt foarte perisabile, de aceea ar trebui cumparate cat mai aproape de momentul folosirii. Alege capsunile cu aspect ferm, fara pete sau urme de zone moi, cu o culoare rosie, stralucitoare.

Evita-le pe cele de culoare inchisa, terna sau cu frunzele de la codite galbene, pentru ca ar putea fi stricate in interior. Cauta-le pe cele de marime potrivita, de cele mai multe ori sunt mai gustoase decat cele mari.

Daca optezi pentru fructe ambalate intr-o cutie, vezi sa nu fie prea stranse de ambalaj si sa nu aiba sucul scurs in interior, acest lucru ar fi semn ca s-au zdrobit.
 

Cum sa depozitezi capsunile
 

Aceste fructe se pastreaza cel mai bine la frigider sau congelate. Inainte de a le baga la frigider, ai grija sa indepartezi capsunile stricate sau cu semne de viitoare stricaciuni, pentru a nu le contamina si pe celelalte. Pune-le in sertarul pentru fructe, avand grija sa nu pui nimic altceva deasupra lor. Le poti introduce intr-un recipient de plastic sau intr-o punga, asezate pe unul sau doua randuri.

Nu le spala inainte de a le lasa la frigider, acest lucru le va grabi procesul de inmuiere. Daca le pui in frigider, ele vor rezista in stare buna pentru o zi sau doua, insa daca vrei sa le ai si pentru mai tarziu, alege congelatorul pentru pastrarea lor.

In acest caz, inainte de a le pune la congelator , spala-le usor si usuca-le cu grija, cu ajutorul unui prosop de hartie. Dupa ce au inghetat, aseaza-le intr-o punga de plastic, pe care ai grija sa o asezi intr-o parte a congelatorului unde nu ai alimente care sa lase mirosuri si avand grija sa nu asezi altceva deasupra lor.

Daca vrei sa isi pastreze culoarea rosie vie, inainte de a le pune la congelator, poti presara peste ele si cateva picaturi de suc de lamaie.

Daca le tii in camera, fereste-le de lumina puternica si de sursele de caldura. Nu le lasa langa geam sau la soare, pentru a nu se deteriora.

Sursa foto : a-heart4home.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului