Cum sa...

#curatenie #sfaturi curatenie # curatenie saptamanala #calendar curatenie #intretinere curatenie

Calendarul curateniei saptamanale: de acum, casa ta va fi mereu luna!

Foarte multa lume dedica ziua de sambata curateniei din casa si se intreaba cum se poate ca in sambata urmatoare sa aiba din nou o gramada de treaba de facut. O casa curata trebuie intretinuta in fiecare zi, altfel tot efortul de a face ordine si de a inlatura mizeria este in zadar. Iar daca in peisaj sunt si copii, este de la sine inteles de ce curatenia nu tine mai mult de doua zile. Si tu intampini probleme in pastrarea curateniei? Atunci fa-ti un calendar, un program zilnic in care iti rezervi un sfert de ora pentru a avea grija de fiecare camera. Doar asa casa ta va straluci de curatenie!

Luni - aspira si sterge praful

Praful nu dispare niciodata din casa, oricat de mult te-ai stradui sa scapi de el. De aceea, trebuie sa il stergi cat mai des. Luni, rezerva un sfert de ora pentru stersul parfului si un alt sfert de ora pentru aspirat. In acest fel, casa va fi mai curata, iar calitatea aerului se va imbunatati.

Marti - curata bucataria

In bucatarie se pot forma colonii intregi de germeni, de aceea nu ar trebui sa astepti venirea weekendului pentru a face curatenie. Asigura-te ca toate aparatele electrocasnice sunt curate si dezinfectate, strange lucrurile imprastiate si dezinfecteaza manerele, chiuveta si blatul.

Miercuri - spala baia

Ziua de miercuri poate fi dedicata baii. Cu solutii naturale, cum ar fi otetul si bicarbonatul, poti curata cabina de dus, cada si chiuveta. Nu uita sa speli paharele pentru periutele de dinti, dar si sa dezinfectezi vasul de toaleta.

Joi - spala hainele

Daca membrii familiei nu sunt foarte ordonati, cu siguranta se intampla sa gasesti haine imprastiate prin dormitor. Aduna-le si spala-le impreuna cu rufele din cos.

Vineri - fa ordine in camere

Se apropie weekendul, iar oboseala incepe sa-si spuna cuvantul. In mod normal, vineri nu ar trebui sa mai ai prea mult de lucru, insa este bine sa te asiguri ca este ordine in toate camerele. Arunca lucrurile nefolositoare si asaza la loc obiectele mutate, pentru a obtine un decor ingrijit.

Sambata - schimba lenjeria de pat

Daca ai respectat calendarul din timpul saptamanii, sambata ar trebui sa ai mai mult timp pentru odihna si pentru alte activitati. Nu-ti mai ramane altceva de facut decat sa schimbi lenjeria de pat, sa aspiri si sa stergi din nou praful si sa te ocupi de detalii.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului