Cum sa...

# fier calcat polti #calcat abu #vaporella #fier de calcat

Calcat clasic sau cu abur? Diferentele sunt uriase!

Cea mai moderna varianta de a calca rufe este cu abur. Multa lume prefera insa si acum fierul de calcat clasic. Cu siguranta, motivul pentru care aleg aceasta modalitate este lipsa de informare privind avantajele calcatului cu abur. Iata, asadar, care sunt diferentele dintre calcatul clasic si cel cu abur:
 
In timp ce prin calcatul mecanic firele care realizeaza tesatura sunt zdrobite pur si simplu prin apasare si se tocesc la fiecare intindere, calcatul cu abur ofera un avantaj urias: nu taseaza tesatura, ci, din contra, relaxeaza fibrele, prelungind viata hainelor.

In plus, odata cu trecerea fierului peste o tesatura, materialul devine mai aspru si neplacut la atingere. Nu acelasi lucru se intampla in cazul in care folosesti o statie de calcat cu aburi pe verticala, care nici nu atinge tesatura, ci doar prin forta aburului uscat reuseste sa netezeasca materialul.

Daca in cazul fierului de calcat clasic materialul capata luciu odata cu trecerea talpii metalice peste tesatura, in cazul fierului cu abur acest lucru nu se intampla. Pliurile sunt intinse delicat si materialul este protejat.

 

Un alt avantaj imens al unui fier de calcat cu abur este acela ca poate fi utilizat chiar si de o persoana care nu se pricepe la calcat si care, in cazul utilizarii unui aparat clasic, ar putea arde tesaturile sau le-ar putea crea cute greu de intreptat.

Foloseste o statie de calcat Vaporella de la Polti si hainele isi vor pastra intensitatea culorilor, nu vor mai capata aspectul tocit, ca in cazul clasicelor fiare de calcat, nu se vor mai scamosa, ci vor avea mereu aspectul hainelor noi, abia cumparate.

Un alt avantaj extrem de important mai ales in zilele noastre, cand timpul pare cel mai mare dusman, este rapiditatea cu care reusesti sa calci o tinuta cu ajutorul unui fier cu abur fierbinte si semi-uscat.

Statiile de calcat Vaporella permit calcarea mai multor straturi concomitent, ceea ce inseamna ca poti calca o rochie dublata chiar si pe umeras.

Aparatul de calcat cu abur de la Polti sunt omologate de principalele organisme de certificare a calitatii si raspand celor mai severe norme. In plus, sunt dotate cu dispozitive de siguranta, ceea ce le face simplu de utilizat chiar si de catre un copil.

Advertorial

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea