Cum sa...

#brad artificial #alegere brad #brad natural #brad

Brad natural sau artificial? Ce este mai bine sa alegi?

Aceasta este o intrebare dificila. Potrivit CNN, americanii arunca 1 milion de tone de deseuri in plus in fiecare saptamana de la Ziua Recunostintei pana la Anul Nou, in fiecare an. Cea mai mare parte a acestei cresteri de 25% are loc in timpul sezonului de Craciun si este formata din felicitari de sarbatori, hartie de impachetat, cutii de cadouri etc. Dar cel putin o parte din acest gunoi contine pomi de Craciun aruncati - mai exact, pomi falsi.

 

Sunt brazii de Craciun artificiali daunatori pentru mediu?

Din punct de vedere financiar, ideea unui brad artificial ar putea avea sens. Cumperi un singur brad, menit sa dureze mult mai mult decat unul real, ceea ce inseamna ca nu cheltui aceeasi suma de peste 50 de dolari in fiecare an pentru a obtine acel parfum proaspat de pin. De asemenea, platesti pentru comoditatea de a putea scoate bradul de Craciun din pod in fiecare an, in loc de a cumpara unul in frig in fiecare an.

Potrivit USA Today, americanii cumpara aproximativ 10 milioane de brazi artificiali in fiecare sezon. Impactul suplimentar al tuturor acestor arbusti artificiali din plastic si metal este ca, de obicei, acestia sunt expediati aici din China, ceea ce creste emisiile de carbon si resursele. Acesti brazi nu sunt nici reciclabili, nici biodegradabili, asa ca, chiar daca se intampla sa tina 10 ani inainte de a se rupe tot vor ajunge undeva intr-un depozit de deseuri.

Sunt brazii naturali mai buni decat cei artificiali?

Aceasta este o intrebare dificila, iar raspunsul este poate un pic mai nuantat decat cel precedent. Principala atractie pentru pomii adevarati este autenticitatea lor. Ei arata real, miros real si se simt real - iar acest lucru conteaza foarte mult atunci cand incercam sa ne conectam cu o sarbatoare care pare din ce in ce mai comercializata cu fiecare an care trece.

De asemenea, brazii naturali nu necesita emisiile intensive de carbon necesare pentru producerea si transportul celor artificiali. Acestia elibereaza de fapt oxigen in atmosfera si absorb dioxidul de carbon in timp ce cresc, eliminand astfel aceasta complicatie. Exista mii de ferme de brazi in Statele Unite si in fiecare an, aproximativ 30 de milioane de pomi sunt vanduti cumparatorilor de sarbatori. Poate parea mult, dar nu este nimic daca ne gandim ca aceste 30 de milioane reprezinta un procent din cele 350 pana la 500 de milioane de copaci care cresc efectiv in fiecare an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea