Cum sa...

#statii de epurare #beneficii

Beneficii ale statiilor de epurare a apei uzate

Principalul beneficiu al statiilor de epurare a apei uzate este conservarea acestei resurse valoroase.

Instalarea unei statii de epurare ERU cu autovidanjare, de exemplu, este mai simpla decat va imaginati si costul sau nu se compara cu posibilitatea de a va bucura de aceasta resursa vitala o perioada lunga de timp.

Daca statiile de tratare a apelor uzate precum sunt, de exemplu, diversele statii de epurare 4-6 persoane nu si-ar indeplini functia sau, intr-un caz extrem, acestea nu ar exista, apa agricola, menajera sau industriala de care dispunem ar ajunge la ecosistemele naturale si daunele pe care le-ar provoca ar fi ireversibile. Acest lucru ar afecta flora si fauna din jurul tuturor persoanelor care beneficiaza de acestea. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca poluantii din apele uzate afecteaza si solul si subsolul, provocand contaminarea apei subterane.

Statiile de tratare a apelor uzate sunt importante pentru toate vietuitoarele, nu doar pentru oameni. Tratarea apei uzate contribuie la eliminarea bacteriilor si virusurilor, evitandu-se astfel bolile.

Beneficiile pe care statiile de tratare a apelor uzate le aduc societatii si ecosistemelor sunt multe. Iata 4 dintre dintre cele mai importante pe care probabil nu le-ati stiut.

Este adevarat ca investitia initiala pentru instalarea unei statii de tratare a apei poate fi mare. Insa, pe termen lung veti face economie.

Apa care trece prin procesul de purificare in statiile de tratare, se poate reutiliza timp de multi ani si este destinata diferitelor zone de consum uman: in agricultura, in industrii, in gospodarii etc.

Unele dintre statiile de tratare a apei sunt proiectate astfel incat apa odata tratata sa devina potabila si, implicit, buna pentru consumul uman. Beneficiul suplimentar este si mai mare, permite comunitatii sa beneficieze de aceasta resursa timp de multi ani, evitand astfel lipsa acesteia.

Benefiicii pentru sanatate

Sistemele utilizate de statiile de epurare permit eliminarea oricarui poluant din apa. Au capacitatea de a eradica bacteriile si virusurile care ar putea provoca daune sanatatii oamenilor, animalelor sau plantelor. In mod ironic, fiinta umana este cea care polueaza apa si da nastere bolilor care pot fi transmise prin consumul de apa contaminata.

Unele dintre bacteriile sau virusurile pe care instalatiile de tratare a apei le ucid sunt: holera, febra tifoida, poliomielita, hepatita, diaree.

Toate bolile pot fi eliminate prin procesele desfasurate in statiile de tratare a apei. Sunt o optiune excelenta pentru a evita focarele sau epidemiile.

Acest lucru se face printr-o prima filtrare care separa organismele, iar urmatorul proces este clorificarea si purificarea apei pentru a ucide aceste bacterii.

Mirosuri

De cate ori ati deschis robinetul de apa acasa si ati simtit un miros neplacut? Ei bine, aceste mirosuri pot fi eliminate si de catre statiile de epurare a apelor uzate. Pentru a elimina aceste mirosuri, trebuie sa parcurs un proces in care se efectueaza o purificare care permite eliminarea acestor mirosuri neplacute.

Functii ale statiilor de epurare a apelor uzate

Exista trei functii principale ale statiilor de epurare a apelor uzate si toate sunt la fel de importante:

  1. Garanteaza refolosirea acestei resurse in orice sector. Poate fi folositain agricultura sau ca apa potabila daca este tratata corespunzator.
  2. Trateaza apa si astfel aceasta poate fi deversata in rauri, mari si lacuri intrucat nu contine poluanti care ar putea afecta ecosistemul.
  3. Promoveaza imbunatatirea calitatii apei. Astfel, oamenii se pot bucura de aceasta resursa vitala de o calitate mult mai buna .

Statiile de tratare a apelor uzate sunt o optiune excelenta pentru a avea grija de mediu si a pune capat risipei de apa.

Ati incercat vreodata sa tratati apa uzata? V-ati dori sa folositi o statie de epurare a apei?

Sursa foto: fosaeco.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea