Cum sa...

#curatenie casa #castravete #sfaturi practice #sfaturi curatenie #utilizare castravete

Banalul castravete, un real ajutor in casa! Iata la ce il poti folosi

Banalul castravete ascunde secrete pe care putina lume le cunoaste. Si nu, nu ne referim la secretele gustului desavarsit din salate si aperitive, ci la secrete care tin de uzul casnic. Cu siguranta ai folosit felii de castravete pentru a-ti revigora ochii obositi, dar stiai ca aceasta minunata leguma te poate ajuta in diverse treburi domestice? Iata la ce il poti folosi.

1. Curata oglinda

Te-ai saturat ca oglinda din baie sa se abureasca de fiecare data cand faci un dus fierbinte? Te enerveaza sa vezi ca raman pete pe ea dupa ce o cureti cu un spray? Este suficient sa tai o felie de castravete si sa o plimbi pe toata suprafata oglinzii. Vei vedea ca aburii si petele dispar ca prin minune.

2. Confera stralucire pantofilor din piele

Pantofii din piele si-au pierdut orice urma de luciu si par invechiti? Iata ca si de aceasta data poti profita de castravetele din frigider. Sterge pantofii cu o carpa moale, pentru a indeparta praful, apoi freaca una sau mai multe felii de castravete pe suprafata pantofilor. Vor fi aproape ca noi printr-un gest atat de simplu!

3. Sterge urmele de apa de pe baterii

Chiar daca ai grija sa cureti bateriile din inox cu produse special concepute pentru indepartarea calcarului, cu siguranta ti s-a intamplat sa vezi mici pete albicioase ramase dupa curatare. Pentru a da bateriilor un aspect lucios si impecabil, freaca o felie de castravete. De fapt, castravetele poate chiar sa inlocuiasca produsele chimice de curatare a calcarului, mai ales daca depunerile sunt superficiale.

4. "Unge" balamalele

Usile din casa au inceput sa scartaie, dar nu ai vaselina la indemana? Nu-i nimic. Freaca imbinarile balamalelor cu castravete sau picura suc de castravete in zona cu probleme si zgomotele neplacute vor deveni istorie.

5. Sterge urmele de creion de pe perete

Daca prichindelul tau si-a testat talentele la desen pe perete, inca nu pune bani deoparte pentru vopsea. Incearca sa scoti urmele de creion cu coaja de castravete. Aceasta actioneaza ca o radiera si va lasa in urma un perete ca nou.

Sursa foto: behindlifestyle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare