Cum sa...

#baloane #ziua copilului #1 iunie #baloane de sapun #preparare solutie baloane

Baloane de sapun pentru Ziua Copilului? Iata reteta ideala!

Se apropie Ziua Copilului, iar tu te gandesti cu siguranta ce surpriza ai putea sa ii pregatesti celui mic. Pentru ca baloanele de sapun sunt una dintre cele mai amuzante distractii in aer liber, iata cum sa prepari solutia pentru baloane rezistente, dar si cum sa creezi singur instrumentele pentru fabricat bule de sapun:

Detergentul de vase nu e bun!

Cine nu a urmarit macar odata cu privirea baloanele de sapun care se inaltau catre cer? Si cine nu a incercat, cu bratele ridicate, sa prinda unul in zbor? Chiar si adult fiind te fascineaza cum prin cerculetul acela mic ies ca prin magie o multime de balonase colorate.

Solutia pentru baloane nu e greu de preparat, insa daca iti imaginai ca cel mai simplu este sa folosesti apa si detergent de vase lichid te-ai inselat. Detergentul de vase contine elemente chimice menite sa nu atace pielea, insa exact acestea sunt cele care fac baloanele mai putin rezistente.

Pentru a prepara solutia perfecta ai nevoie in primul rand de 10 pahare de apa, de preferat plata, pentru ca ea nu trebuie sa fie nici prea dura, dar nici demineralizata. Iti mai trebuie o ceasca de detergent, cel mai ieftin cu putinta, care sa nu contina aditivi sau parfum, 50 de mililitri de glicerina si doua lingurite de zahar. Amesteca toate ingredientele intr-un recipient si lasa-le deoparte cateva zile, pana ce se dizolva si se amesteca bine.

Instrumente realizate acasa

Sursa foto: mammeoggi.it

Stiai ca cel mai simplu instrument cu putinta sunt chiar degetele tale? E suficient sa unesti degetul mare cu aratatorul astfel incat sa creezi un cerc. Inmoaie-ti degetele in solutie si sufla!

Mai poti folosi cadrul unei rachete de balminton vechi, careia sa ii desfaci plasa. Vei reusi in felul acesta sa produci bule imense transparente. Daca vrei sa obtii baloane multe si marunte, nu ii desprinde plasa. Inmoaie racheta in galetusa cu solutie si misc-o rapid prin aer. In urma ei vor ramane multe balonase care se vor ridica spre cer.

Mai poti confectiona baghete pentru baloane din sapun folosindu-te de paiele pentru suc si de sarma.

O curiozitate. Poti tine baloanele de sapun cu mana, fara sa se sparga! Este suficient sa te uzi pe maini!

Sursa foto: tuttomamma.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea