Cum sa...

#saltea pat memory foam #saltea pat latex #saltea pat

Asemanari si deosebiri intre salteaua de pat cu latex si cea cu memory foam

Cele mai achizitionate modele de saltele de pat sunt cele realizate din spuma de memorie si cele din latex. Criteriile care stau la baza alegerii unei saltele de pat sunt diverse, insa intre cele pe care consumatorii le amintesc tot mai des sunt legate de confort si de suportul oferit coloanei vertebrale.

 

Exista mai multi factori care ar putea indica ca un tip de saltea, cu memory foam sau cu latex, este mai bun decat celalalt, dar adevarul este ca fiecare dintre ele ofera un set de argumente pro si contra care le fac sa fie cea mai buna optiune, fiecare in felul sau. Pentru a decide care este cea mai buna saltea pentru tine trebuie sa stii ce are fiecare de oferit, precum si ceea ce iti doresti tu de la o saltea. Saltelele memory foam si cele din latex sunt realizate diferit, au influente diferite asupra sanatatii. Toate acestea pot influenta gradul de satisfactie, astfel ca intelegerea factorilor care le deosebesc se dovedeste importanta.

O saltea de pat cu memory foam reactioneaza la greutate si presiune in mod unic. Atunci cand te asezi pe o saltea din spuma cu memorie, aceasta se curbeaza dupa forma corpului, transferand greutatea pe suprafata saltelei. Saltelele din spuma cu memorie elimina punctele de presiune, iar atunci cand iti schimbi pozitia, locul anterior revine la forma initiala. Pe de alta parte, o saltea cu latex ofera confort si un sentiment de eliberare mai pronuntat, chiar daca „scufundarea” in saltea nu este similara saltelelor memory foam.

Saltelele din latex, ca si cele cu memory foam, protejeaza impotriva alergiilor si reprezinta alegerea multor consumatori de cateva decenii incoace. In plus, ambele tipuri de saltele prezinta astazi tehnologii inovative, precum tratament cu argint, aloe vera sau ulei de masline. Toate aceste materiale sunt menite sa ofere un confort sporit utilizatorilor si sa previna diferite afectiuni.

Exista, insa, si cateva diferente intre cele doua tipuri de saltea de pat. Salteaua cu memory foam ofera o senzatie de scufundare unica, in timp ce latexul permite o deplasare mai usoara. Utilizatorii saltelelor din latex se declara mai multumiti cu privire la confortul termic, iar aceia care utilizeaza saltele memory foam au un grad mai mare de izolare a miscarilor. Ambele saltele au o durabilitate mai mare decat saltelele innerspring, dar cel care decide durata de viata este chiar utilizatorul, prin modul in care o foloseste.

Saltele cu memory foam si latex au punctele lor forte si slabe, astfel ca unele persoane se simt bine pe un tip de saltea, iar altele pe un alt tip. De aceea, este important sa identifici care sunt nevoile tale si care este oferta. Expertii in saltele ai magazinului Mobshop recomanda testarea mai multor tipuri de saltele inainte de a achizitiona una. Aminteste-ti ca orice varianta ai alege, salteaua trebuie sa fie realizata din materiale eco-friendly, anti-bacteriene si anti-alergice!

Sursa: www.saltele-online.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea