Cum sa...

#racorire locuinta #solutie climatizare #aparat aer conditionat #aer conditionat

Aparatul de aer conditionat - solutia de climatizare pentru locuinta ta

Aparatul de aer conditionat a devenit dispozitivul esential pentru a putea coopta cu canicula naucitoare din timpul verii. Fie ca vorbim de marile orase, unde asfaltul degaja temperaturi care cu greu pot fi suportate, fie ca locuiti intr-un oras mai mic, sistemele de ventiatie sunt un must-have in orice sezon estival.

Cu toate astea, foarte multi oameni se feresc de aceste aparate, considerand ca aduc cu sine o multime de dezavantaje in ceea ce priveste sanatatea. Este cat se poate de adevarat ca un aparat de aer conditionat poate aduce si dezavantaje insa, in principiu, avantajele sunt cele care il definesc. Cum putem, deci, sa stam la adapost de cele 40 de grade Celsius din termometre? Iata care sunt avantajele unui aparat de aer conditionat pentru locuinta voastra.

Avantaje

Primul lucru pe care trebuie sa il stiti inainte de a hotari ca un aparat de aer conditionat este solutia pentru a reduce temperatura din locuinta voastra este ca acest dispozitiv este cel mai performant cand vine vorba de climatizarea unei incaperi. Chiar daca ventilatoarele pot parea o solutie ieftina si mai sigura, acestea nu au capacitatea de racire a aparatelor de aer conditionat. In plus, noile tehnologii Inverter optimizeaza consumul si reduc riscurile supraracirii locuintelor.

Este important sa precizam ca reglarea temperaturii nu este singura functie a unui aparat de aer conditionat. In plus pe langa climatizare, dispozitivele de racire va ajuta sa controlati umiditatea locuintei voastre. Daca in timpul verii aveti probleme cu deshidratarea sau va simtiti tot timpul obositi, este posibil ca o cauza secundara sa fie umiditatea excesiva a aerului, pe care aparatele de aer conditionat o elimina.

Va supara insectele sacaitoare, in fata carora nici spray-urile speciale par a nu avea solutie? Aparatele de aer conditionat nu elimina problema de la sursa, insa va obliga sa tineti ferestrele inchise, astfel ca insectele vor fi tinute la distanta.

Costurile de energie electrica

Stim ca principala ingrijorare a oamenilor cu privire la aparatul de aer conditionat este costul care poate insemna o fractiune insemanta a bugetului familiei, mai ales atunci cand vine vorba de consumul de energie electrica. Pentru a minimiza costurile de curent, sunt cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont. In primul rand, trebuie sa aveti grija la achizitia unui aparat cu dimensiuni proportionale cu locuinta voastra. Un aparat de aer conditionat raportat la marimea casei voastre este vital nu doar pentru a evita costurile suplimentare, dar si pentru a elimina posibilitatea supraracirii locuintei. Capacitatea de racire a aparatelor se masoara in CPU, iar recomandarea noastra este sa apelati la ajutorul specialistilor pentru a afla care aparat se potriveste cel mai bine cu nevoile dumneavoastra.

Mentenanta

Riscurile utilizarii indelungate a unui aparat de aer conditionat nu sunt un mister. Infectii la nivelul amigdalelor, otita, raceala...Toate aceste afectiuni sunt un cosmar pentru oricine, iar medicii avertizeaza ca una dintre principalele cauze ale acestor probleme este aerul conditionat. Filtrele acestui dispozitiv sunt depozite de microorganisme periculoase, intre care bacterii, virusi si ciuperci. Aceasta gama larga de patogeni pot fi un dusman serios pentru caile respiratorii, provocand gripa, conjunctivite virale sau alte afectiuni grave ale tractului respirator. Noi am vorbit cu specialistii de la AlexIR Decor pentru cateva sfaturi referitoare la cum ne putem ingriji de aparatul de aer conditionat si, implicit, de sanatatea noastra. Acestia ne recomanda sa cerem ajutorul profesionistilor de cel putin doua ori pe an, pentru o igienizare completa, care sa asigure performanta si siguranta aerului conditionat. Acestia se pot ingriji de filtre, cele mai periculoase depozite de bacterii si mucegai, dar si de furtunul de evacuare a apei sau tavita de colectare.

Pe scurt

Aparatele de aer conditionat reprezinta o salvare a omului modern in fata temperaturilor tot mai greu de suportat din timpul verii. Caldura si umiditatea excesive dauneaza organismului uman, astfel ca un aparat de aer conditionat este o alegere inteleapta pentru a nu ne supune corpul la presiuni prea mari. Trebuie insa sa fim realisti: in lipsa unei ingrijiri adecvate, un aparat de aer conditionat se poate transforma intr-un inamic pentru familia noastra. Evitati aceste probleme si contactati firmele specializate de service si mentenanta aer conditionat.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea