Cum sa...

# alungare porumbei #acoperis casa #porumbei

Alungarea porumbeilor de pe acoperisul casei

De la primii pasi pe are i-am facut in parc, fugarindu-i sau hranindu-i cu firmituri sau graunte, porumbeii isi vor lasa intotdeauna o amprenta in viata noastra, intrucat de mici am fost invatati ca porumbeii sunt simpatici si reprezinta simbolul iubirii si al pacii.

Insa prezenta porumbeilor pot aduce si anumite dezavantaje, iar daca ar fi sa privim imaginea de ansamblu, cu siguranta vom sesiza bancile mizerabile din parc. Insa, nu doar bancile au de suferit ci si statuile si lampadare pe care nu se mai distinge culoarea vopselei initiale. in cele din urma plecam din parc si vrem sa ne urcam in masina, insa trebuie sa curatam parbrizul mai intai pentru ca am parcat sub copac, iar deseori excrementele ajung si pe vopseaua masinii. Si pentru ca excrementele pasarilor sunt acide, in momentul in care acestea ajung pe vopseaua masinilor, ajung sa degradeze vopseaua, iar in timp pot duce pana la rugina a acesteia.

Asadar, porumbeii reprezinta in unele cazuri un adevarat dezastru. Sa fim sigur ca, daca am intalnit cativa porumbei intr-un loc, cu siguranta sunt mult mai mult in preajma. Cel mai indicat este sa vorbim cu proprietarul unei case sau al unui apartament, care a fost invadat de ei si nu stiu cum sa-i mai alunge. In primul rand, porumbeii si sunt pasari foarte murdare sunt purtatori de boli si paraziti pe care le pot transmite foarte usor oamenilor. Exista mai multe modalitati de a scapa de acestia, numite solutii anti pasari care sa-i descurajeze si sa le devieze ruta de zbor. Aceste aparate anti pasari sunt usor de procurat, eficiente si la un pret accesibil. De exemplu, tepi anti pasari , se aleg in functie de suportul pe care doriti sa ii prindeti si suprafata care doriti sa o protejati. De altfel, tepii anti pasari sunt conceputi pentru a impiedica stationarea, circulatia pasarilor, respectiv formarea de cuiburi si depunerea de excremente. Acesta nu produce ranirea pasarilor.

Utilizarea unui astfel de sistem aduce dupa sine avantaje, precum:

  • se elimina depunerea de excremente;
  • se impiedica formarea de cuiburi;
  • se elimina coroziunea suprafetelor metalice protejate;
  • se reduce riscul de infestare cu paraziti intestinali;
  • se reduce riscul de a contracta unele boli transmise de la animale catre om;
  • durata foarte mare de folosire; inoxul nu reactioneaza la factorii atmosferici agresivi;
  • dupa o anumita perioada, pasarile vor evita definitiv zonele protejate.


Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea