INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cum sa...

#alimente camara #camara #alimente

Alimente pe care le tii prea mult in camara. Arunca-le acum

Este posibil ca multe dintre produsele pe care le pastrezi in camara sa aiba o data de expirare surprinzatoare peste luni sau chiar ani. Dar doar pentru ca un produs nu a expirat inca nu inseamna ca este in starea ideala pentru consum. Desi stii deja care sunt alimentele pe care nu ar trebui sa le consumi dupa data de expirare, cum ar fi laptele si branza, nu ar fi surprinzator daca nu te-ai gandi de doua ori la alimentele din camara. Ar putea fi util sa verifici de doua ori produsele pe care le ai in camara de o vesnicie. 

 

Iata ce alimente tii prea mult in camara:

Quinoa

Termenul de valabilitate al cerealelor integrale precum quinoa si farro depinde in mare masura de continutul lor de grasimi. Caldura, aerul si umiditatea sunt primii trei dusmani ai cerealelor integrale, deoarece aceste elemente pot afecta in mod negativ uleiurile lor sanatoase, care, la randul lor, pot face ca cerealele sa rancezeasca in camara. „Cerealele ar trebui sa arate si sa miroasa intotdeauna slab dulce sau sa nu aiba nicio aroma. Daca detectezi un miros de mucegai sau uleios, cerealele si-au depasit apogeu”, afirma specialistii.

Praf de copt

Pungile de praf de copt si bicarbonat de sodiu isi vor pierde puterea de fermentare in timp, ceea ce inseamna o prajitura plata pentru tine. Poti testa puterea lor de fermentare cu acest experiment stiintific usor in bucataria ta: Amesteca bicarbonatul de sodiu cu otet si praful de copt cu apa fierbinte. Daca acestea fac spuma si bolborosesc, inseamna ca ingredientele sunt inca suficient de proaspete pentru coacere.

Biscuiti Graham

Ar trebui sa pui intotdeauna o punga deschisa de biscuiti graham intr-un recipient etans pentru a preveni patrunderea umezelii. Cu toate acestea, un lot nedeschis de biscuiti graham se poate invechi in punga in care sunt ambalati. Conform foodsafety.gov, biscuitii graham raman proaspeti in camara timp de noua luni.

Nuci si seminte

Vrei sa mananci nuci fara coaja, cum ar fi migdalele si alunele, in decurs de cateva saptamani pana la cateva luni. „Nucile si semintele au de obicei o cantitate mare de ulei in ele si acel ulei va incepe sa rancezeasca dupa cateva luni in camara”, a declarat Tryg Siverson, bucatar. Semnele de rancezire ale unei nuci sau seminte includ un miros de iarba sau de vopsea si un aspect intunecat sau uleios. Pentru prospetime optima si longevitate, puneti nucile si semintele intr-o punga transparenta pentru congelator si pune-le in frigider timp de pana la un an. 

Cerealele

Dupa trei luni, o cutie de cereale deschisa se va strica din cauza expunerii la aer, insa o cutie sigilata ar trebui sa reziste pana la un an. Din nou, termenul de valabilitate poate varia, mai ales daca o cereala contine nuci, care sunt mai predispuse la rancezire. 

Bomboanele

„Daca exista probleme de siguranta cu bomboanele, este de obicei o problema de calitate, nu o problema de data de expirare. In general, este foarte dificil ca bomboanele sa se strice, datorita continutului scazut de umiditate, dar depinde de bomboane”, a declarat Fadi Aramouni, PhD, membru al Food Science Institute. 

Ceaiul

Pungile de ceai trebuie consumate in decurs de un an, deoarece uleiurile din ceai se vor invechi si vor da ceaiului de dimineata o aroma neplacuta. Acelasi lucru este valabil si pentru boabele si zatul de cafea. Potrivit Isabel Maples, nutritionist dietetician inregistrat, cel mai bine este sa consumi boabele si zatul in termen de doua pana la patru saptamani. 

Zahar brun

O punga deschisa de zahar brun tinde sa se usuce si sa se intareasca din cauza expunerii la aer dupa patru luni in camara. Pune zaharul brun intr-o punga de plastic resigilabila sau intr-un recipient etans pentru a-l pastra moale si a-l face sa dureze mai mult.

Uleiul de masline

Lumina si caldura nu sunt prietenele uleiului de masline. Nu ar trebui sa te imbolnavesti de la o sticla veche de ulei de masline, dar o sticla deschisa poate avea un gust putin ciudat dupa sase luni. Daca nu folosesti uleiul de masline des, cumpara doar o sticla mica, astfel incat sa o poti folosi inainte ca aroma sa se strice.

Usturoi

Condimentul popular se pastreaza cel mai bine intr-o camara intunecata si racoroasa, la o temperatura de 15 grade Celsius, timp de trei pana la cinci luni, in pungi de plasa. „Atunci cand sunt depozitate prea mult timp, cateii de usturoi se pot zbarci sau pot incepe sa incolteasca”, conform University of California's Agriculture and Natural Resources.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului