Cum sa...

# alerii la praf #persoane alergice #praf #alergii

Alergic la praf? Scapa de alergii cu masini de curatat pardoseala si aspiratoare profesionale

Cand vine vorba despre praf si murdarie, parca ar fi o poveste fara sfarsit. Este o munca repetitiva, constanta mai ales pentru cei care traiesc in marile orase aglomerate si poluate. De aceea, munca trebuie adaptata si este necesar sa ne aliniem cu tehnologia, care ne poate da o mana de ajutor in acest sens.

Astfel, masinile de curatat pardoseala si aspiratoarele profesionale, de praf sau cele cu spalare inclusa de tipul injectie-extractie, sunt solutii perfecte pentru a mentine birourile si spatiile comune curate, casele dar si masinile.

Aspiratoare profesionale care spun "ADIO!" prafului

Cand atmosfera este tot mai apasatoare si alergenii isi fac de cap, trebuie sa actionam imediat. in functie de spatiul de curatat, trebuie sa luam in considerare ce tip de aspirator profesional alegem. Pe langa aspectul neplacut pe care il confera unui covor sau a unei podele, murdaria poate declansa tot felul de alergii care dauneaza persoanelor care stau sau lucreaza intr-un anumit spatiu. Oamenii alergici la praf sunt familiarizati cu stranutul, dar acesta nu este singurul simptom neplacut. Alergiile se pot manifesta diferit la oameni: fie prin inrosirea ochilor, prin faptul ca le curge sau li se infunda nasul.

In afara de neplacutele simptome, expunerea pe termen lung la diferiti alergeni pot duce la infectii ale sinusurilor si chiar la astm. De aceea, este extrem de important sa aveti o locuinta aspirata eficient si cu cat mai putin praf, desi acest lucru nu este tocmai usor.

Casa sau biroul ar trebui sa fie un loc al confortului insa multe aspiratoare din comert accentueaza aceste simptome deoarece permit particulelor de praf sa se elibereze in atmosfera, fiind mult mai usor de ingerat de catre oameni. De aceea, un aspirator profesional de lichid si praf este mult mai potrivit. Alergiile, pe langa praf, mai pot fi declansate si de prezenta polenului, a mucegaiului, a gandacilor si a parului de animale.

Insa simpla indepartare a prafului nu este suficienta uneori ci ar trebui rezolvata problema la un nivel mai profund. Acarienii se dezvolta de obicei in saltele, perne, lenjerii de pat, textile diverse, paturi pentru ca le plac locurile calduroase, usor umede. Pentru a scapa de nesuferitii acarieni, se recomanda spalarea ocazionala a covoarelor, mochetelor, saltelelor cu aspiratoare profesionale cu injectie extractie. Spre exemplu, aspiratorul profesional cu spalare injectie-extractie TASKI Aquamat 10 este un echipament pentru curatenie fiabil si practic, ideal pentru curatarea mochetelor, covoarelor, tapiteriilor din birouri, cinematografe, restaurante sau a tapiteriilor auto, aspiratorul curatand rapid si bine murdaria din tesatura.

Aspiratorul profesional cu spalare injectie-extractie are incluse accesorii standard ce ajuta la curatarea scaunelor (inclusiv tapiterii auto), a fotoliilor etc. Dispozitivul de pulverizare se poate folosi pentru a pulveriza in prealabil detergent pe mocheta, inaintea curatarii in profunzime, pentru a maximiza eficienta.

Detergentii profesionali pentru curatenie combat alergenii

Pentru performante excelente de curatare, exista anumiti detergenti profesionali special conceputi pentru curatarea covoarelor, a mochetelor si tapiteriilor care se folosesc impreuna cu aspiratorul profesional cu injectie-extractie. Spre exemplu, detergentul Tapi Extract incorporeaza noua tehnologie “ONT” de dezodorizare activa pentru neutralizarea surselor de mirosuri neplacute, dezactivarea eficienta a alergenilor specifici prafului din materiale textile si improspatarea ambientului. Acestea pot fi adevarate solutii salvatoare pentru multi alergici.

Lavete din microfibra pentru stergerea eficienta a prafului

O curatenie nu este facuta corect daca praful de pe suprafete nu este sters. De aceea, lavetele cu care acesta este indepartat conteaza foarte mult, iar cele din microfibra colecteaza praful foarte bine. Laveta profesionala din microfibra se poate folosi atat pentru stergere uscata cat si umezita. Este foarte durabila si usor de spalat si poate fi utilizata pentru orice tip de suprafata, cum ar fi lemn, sticla, piele, inox si email.

Nu uitati: Atunci cand curatati casa sau biroul este esential sa purtati masca de protectie pentru a nu inhala in exces praful, acarienii sau alti alergeni.

Doar cu o igienizare periodica si utilizand produsele profesionale de curatenie potrivite, alergia la praf poate fi tinuta sub control.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare