Cum sa...

# cum sa fii organizat #solutii organizare #organizare casa #organizare #copii #parinti

Ai copii? Cum sa fii mai organizat pentru a avea o viata mai usoara

Organizarea – mai ales cand ai copii mici - poate fi un cosmar. Prea multe lucruri, jocuri, jucarii si activitati de gestionat intr-un interval de spatiu si timp limitat. Dar organizarea se poate transforma intr-o activitate placuta si relaxanta daca aplici o serie de principii clare si simple pentru tine si familia ta. O demonstreaza metoda dezvoltata de Diana Mihaila, primul blogger - Master Professional Organizer din Romania, si validata de International Association of Professional Organizers.

Reguli de organizare, de la Diana Mihaila, Master Professional Organizer:

Creativitate in organizare – Daca vrei rezultate, trebuie sa-i faci pe ceilalti sa se distreze atunci cand isi pun lucrurile la loc. Poti inventa un joc sau poti folosi elemente vizuale care sa ii ajute sa perceapa organizarea ca pe ceva placut si simplu, asa cum este ea de fapt.

Punerea in ordine a hainelor – Regulile de organizare nu sunt niste directii pe care trebuie sa le urmezi intr-o maniera stricta. Mai degraba principiile trebuie adaptate fiecarei familii, in functie de nevoile acesteia, dar si de spatiu. Intr-un fel organizezi un dressing plin de sertare si cu totul diferit unul cu rafturi adanci.

Categorii de organizare – Pentru a fi eficienti trebuie sa invatam sa ne organizam nu doar dupa principii evidente – culoare, sezonalitate, functionalitate – ci si in functie de ce relatie avem cu lucrurile respective. Practic, totul incepe de aici. Unele lucruri sunt de donat, altele de depozitat, altele sunt pentru uzul zilnic etc. Apoi trecem la organizarea in profunzime.

#MareaOrganizare2, un eveniment dedicat parintilor si nu numai

Pe 14 septembrie, la evenimentul-spectacol #MareaOrganizare ajuns la cea de-a doua editie, Diana Mihaila face echipa cu 5 mame cu comunitati puternice care au gasit reteta unui echilibru intre profesie si viata de familie: Gabriela Maalouf – NLP trainer pentru copii si parinti, Cristina Otel - coach, Miruna Ioani – medic stomatolog, Alina Gheorghiescu – consultant de travel si Ioana Stanescu – consultant in somnul copiilor. Sub deviza #MomPower acestea vor semnala si prezenta solutii practice de organizare pentru casa si sfaturi pentru o mai buna gestionare a timpului, a banilor si a vietii personale si profesionale.

Pentru a obtine certificarea de Master Professional Organizer, Diana Mihaila, primul blogger-specialist in solutii de organizare din Romania si membru al International Association of Professional Organizers (IAPO), din anul 2017, a dezvoltat o metoda dedicata parintilor cu copii de pana la 3 ani, ce va fi prezentata si in cadrul evenimentului-spectacol #MareaOrganizare2, din 14 septembrie, de la Hotel Caro, din Bucuresti.

Aceasta contine solutii de organizare pentru hainelor copiilor si idei de punere in ordine a cartilor, jocurilor si jucariilor. Pentru fiecare categorie in parte, variantele oferite tin seama de cele mai comune solutii de stocare (rafturi, sertare, cutii, cosuri sau bara de depozitare). Pentru a-i ajuta pe parintii cu copii mici, Diana a inclus in metoda si sfaturi de calatorie si recomandari de pregatit valiza, dar si idei de facut ghiozdanul pentru cresa si gradinita.

Alaturi de Diana Mihaila, aceste reguli si principii de organizare si multe altele vor fi demonstrate impreuna cu invitatii la eveniment. Iata ce vei mai afla la #MareaOrganizare2:

  • Cum crestem copii independenti - Gabriela Maalouf, NLP trainer pentru copii si parinti si blogger gabrielamaalouf.ro
  • Sfaturi despre cum alegem destinatia de vacanta cand calatorim cu cei mici, planificare si bugetare eficienta - Alina Gheorghiescu, consultant family travel si blogger familiahaihui.ro
  • Cum sa mentii echilibrul dintre viata personala si viata profesionala - Cristina Otel, trainer & coach Soul Bloom si blogger cristinaotel.ro
  • Cand planifici prima vizita la medicul stomatolog - Miruna Ioani, medic stomatolog si blogger siblondelegandesc.ro
  • Ce relatie trebuie sa avem cu somnul – Ioana Stanescu, consultant in somnul copiilor, Nani Nani Bebelus.

Evenimentul-spectacol este gratuit. Accesul se face in baza completarii formularului de inregistrare si a confirmarii prezentei via e-mail. Ca si la prima editie, #MareaOrganizare2 sustine Taxiul cu Bomboane, asociatie ce dezvolta programe caritabile in spitale de pediatrie. Tocmai de aceea, participantii sunt invitati sa doneze in locatie atat fonduri, cat si carti si jucarii noi sau in stare foarte buna.

Mai multe detalii despre eveniment gasesti pe dianamihaila.ro sau pe pagina dedicata de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului