Cum sa...

# mocheta copii #alegere mocheta #mocheta #copii

Ai copii? Cum sa alegi mocheta potrivita

Atunci cand ai copii mici, alegerea mochetei potrivite pentru camera lor, dar si pentru alte camere din casa in care acestia isi petrec timpul, este o misiune dificila. Nu orice tip de material sau fibre sunt potrivite si sigure pentru copii. In acelasi timp, mocheta aleasa ar trebui sa fie usor de curatat, rezistenta la pete si sa nu se imbibe cu mirosuri neplacute, in timp. Asadar, pentru o casa cu copii, mocheta potrivita este cea care rezista in timp si ofera in acelasi timp si confortul necesar.

Tine cont de faptul ca micutii isi vor pune “amprenta” asupra mochetei in multe feluri: varsand mancare, sucuri sau alte lichide, vopsea pe care o folosesc la desen, o pot zgaria cu jucariile si obiectele pe care le au la indemana, etc. Atunci cand alegi cea mai potrivita mocheta pentru copii, rezistenta la pete, durabilitatea si textura moale sunt principale caracteristici pe care ar trebui sa le urmaresti.

Care sunt cele mai potrivite tipuri de fibre pentru mocheta

Tipul de fibra din care este fabricata mocheta este foarte important. Cele mai intalnite tipuri de fibre sunt polyesterul, nylonul si triexta. De asemenea, lana este un alt tip de fibra folosit, insa nu este recomandata pentru casele in care sunt copii.

Polyesterul este un material care nu costa foarte mult, iar mochetele din aceast tip de fibra sunt prietenoase cu mediul, se pastreaza bine mult timp si faca fata cu succes diferitelor feluri de pete.

Nylonul insa este acel tip de fibra care asigura in acelasi timp textura moale, aspectul placut si rezistenta in timp.

Triexta este un material rezistent in timp si moale, care poate fi o alegere buna pentru copii.

Alege mocheta intr-o culoare cat mai neutra, care lupta cu murdaria si urmele, cum ar fi gri, bej inchis sau nuante de maro.

Carpetele modulare: pro si contra

Carpetele modulare sunt in special folosite in locurile cu tafic intens, cum ar fi birourile, salile de asteptare sau alte spatii publice. Unii prefera insa acest tip de mocheta si acasa, mai ales in perioada in care copiii sunt inca mici si podeaua este expusa diverselor “accidente”. Carpetele modulare au avantajul ca pot fi inlocuite usor, piese care se murdaresc sau se strica putand fi schimbate cu altele, fara sa fie nevoie sa inlocuiesti intreaga mocheta. Asadar, pentru camerele in care copiii au acces mai mult timp, cum ar fi dormitoarele, camera copilului sau cea in care este amenajat un loc de joaca, carpetele modulare pot fi o alegere inspirata, cel putin pana cand cei mici cresc.

Cum se intretine si se curata mocheta

Curata mocheta de cate ori consideri ca este necesar sa aduni praful. Pentru a indeparta petele, foloseste solutii speciale, incercand sa alegi acele produse care nu contin substante chimice, tocmai pentru siguranta copiilor. Atunci cand mocheta este extrem de murdara sau au fost facute pete greu de indepartat, poti apela la servicii specializate, avand grija sa optezi pentru curatarea ecologica a mochetei.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea