Cum sa...

#detergenti bio mobila #curatare fotolii #curatare mobila #curatare canapea

Afla cum poti curata usor si eficient fotoliile si canapeaua

Mobila este un detaliu foarte important pentru orice incapere si practic nu ne putem imagina sa locuim intr-o casa din care sa lipseasca mobila sau aceasta sa nu armonizeze deloc cu designul casei. Fie ca vorbim de pat, de masa, scaune sau fotolii, toate acestea au insemnatatea lor practica, dar neaparat si una estetica, de intregire a mediului.

Mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi se va ciocni cu problema curatarii mobilei si uneori putem comite anumite greseli in acest proces, care pot duce la deteriorarea aspectului ei sau chiar la scurtarea duratei de viata. Mai ales atunci cand vorbim de mobila tapitata, asa cum este canapeaua sau cum sunt fotoliile moi.

Pentru a deveni mai increzuti in metodele de curatare ale acestui tip de mobila, va prezentam cateva sugestii care speram sa va fie utile:

intai de toate, toata tapiteria se aspira bine, astfel incat sa nu ramana praf, firimituri sau alte impuritati. Mai apoi vom obtine o solutie spumanta pe care urmeaza sa o aplicam usor, cu un burete moale, pe toata suprafata tapitata. Daca nu cunoastem exact ce fel de solutii sunt recomandate pentru tipul de mobila in cauza, va sugeram sa apelati la unul sau mai multi detergenti bio, din care puteti face un mix usor, diluat. Aceasta solutie ne va ajuta sa indepartam petele de cafea, vin, ceai, cerneala etc. Totodata, trebuie sa ne asiguram ca solutia obtinuta nu va decolora tesatura sau nu-i va provoca o alta dauna.

Daca aveti careva pete mai dificile pe anumite zone, atunci se recomanda sa utilizati produse speciale, intr-o concentratie mai mare, care se aplica direct pe zona cu pricina, conform instructiei de utilizare. Dupa fiecare etapa de frecare/aplicare, clatiti bine laveta sau buretele cu apa curata si stoarceti-o complet inainte de a repeta operatiunea. Folosirea lavetei prea umede poate duce la imbibarea apei in tapiterie, fapt care cu siguranta nu este dorit. Tot procesul de curatare a canapelei sau fotoliilor necesita deosebita atentie si delicatete, pentru a nu afecta materialul din care acestea sunt confectionate.

Dupa curatarea cu solutie lichida, lasati elementele de mobilier la uscat timp de o zi, asigurand, in incaperea data, un usor curent de aer, lasand una sau doua ferestre deschise pentru o uscare mai rapida si poate chiar lasati deschis prin apropiere un ulei esential de palo santo pentru ca tapiteria sa-i imbibe mirosul placut.

Uneori poate parea prea frecvent, insa curatarea generala a tapiteriilor trebuie sa se faca repetat, la intervale de aproximativ 6 luni. Doar astfel se va putea mentine o curatenie corespunzatoare la suprafata si in interiorul canapelei si fotoliilor. Nu vorbim doar de pete si de praf, ci si de microbi si acarieni. Cu alte cuvinte, cand dorim sa curatam canapeaua sau fotoliile, trebuie neaparat sa includem ambele laturi ale operatiei, respectiv atat spalarea propriu-zisa cat si igienizarea mobilierului.

                                                                                                                                              Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea