Cum sa...

#aer curat #casa #purificarea aerului

Aer curat la tine acasa. Cum purifici aerul din locuinta fara costuri majore

Poluarea este una dintre problemele majore cu care se confrunta intrega omenire si daca ai crede ca scapi de ea in confortul casei tale, te inseli. Ai, insa, solutii pentru a purifica aerul din propria locuinta si pentru a respira cu adevarat mai bine si mai sanatos.

Un aer incarcat si inchis ne poate afecta sanatatea in feluri nebanuite, mai ales in spatiile inchise. Chiar si acasa avem de a face cu un aer poluat, ceea ce se vede de multe ori pe fata, noastra, tenul fiind afectat in egala masura cu plamanii si alte organe.

Cum poti avea un aer cu adevarat curat in casa

Imbunatatirea ventilatiei este un prim pas important pentru calitatea aerului din locuinta.

Aerisirea frecventa reduce nivelul de umiditate, una dintre marile probleme atunci cand vorbim despre calitatea aerului. O ventilatie mai buna nu inseamna neaparat sa deschideti larg ferestrele, pentru ca astfel doar lasati poluarea de afara sa intre. Indicat este sa aveti instalat un sistem de ventilatie, care sa purifice si sa recircule aerul din casa.

Lumanarile din ceara de albine sunt ca purificatori naturali ai aerului.

Pe langa imbunatatirea calitatii aerului din caminul nostru, lumanarile din ceara de albine ard incet si nu va fi necesar sa le inlocuiti frecvent.

Lampile de sare functioneaza ca un purificator natural.

Produsele din cristale de sare tind sa reduca numarul factorilor iritanti din aer. In plus, sarea roz de Himalaya este un purificator ionic natural, care extrage toxinele din mediu si le neutralizeaza.

Carbunele activ absoarbe impuritatile si toxinele.

Carbunele activ purifica aerul din acasa, este inodor, foarte absorbant si functioneaza de minune in eliminarea toxinelor din aer.

Plantele de apartament sunt sanatate curata.

Plantele pot purifica si reimprospata aerul din casele noastre si de la locul de munca, protejandu-ne de orice efect secundar asociat cu toxinele predominante din aer precum amoniacul, formaldehida si benzenul.

Uleiurile esentiale sunt garantia ca vei respira mai bine.

Uleiurile esentiale precum cele de scortisoara, oregano, rozmarin, cimbru, grepfruit, lamaie si arbore de ceai fac ca virusurile, ciupercile, bacteriile si chiar mucegaiul sa nu poate supravietui in casele noastre. Puteti adauga unul sau mai multe din aceste uleiuri esentiale in sapunul lichid sau in detergentii folositi la curatarea locuintei pentru a respira un aer mai proaspat si curat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea