Cum sa...

#sarbatori pascale #masa de paste #pregatiri paste #curatenie paste

A inceput numaratoarea inversa. Care sunt ultimele pregatiri pentru masa de Paste

Am intrat in linie dreapta pana la Sarbatoarea Invierii, asa ca ultimele zile trebuie foarte bine planificate. Curatenia, cumparaturile si pregatirea mesei necesita mult timp, iar daca iti lipseste organizarea ai toate sansele sa te prinda Pastele cu casa vraiste si cu ouale inca nevopsite. Iata cateva reguli care te vor ajuta sa iti planifici lucrurile ca la carte:

1. Intocmeste o lista de activitati

Mai ai cateva zile la dispozitie si tot ce trebuie sa faci ca sa nu uiti nimic din ceea ce ai de facut este sa iti intocmesti o lista. De fiecare data cand ai bifat una dintre activitati, taie-o cu o linie. Iti va da un sentiment de implinire faptul ca ai mai rezolvat cate ceva si ca pregatirile tale incep sa prinda contur.

2. Fa curatenie

Ai suficiente zile la dispozitie sa intorci casa pe dos daca e nevoie. Daca nu ai timp, apeleaza la o firma de curatenie. Insa daca nu te-ai gandit din timp la asta, si nu mai gasesti nicio echipa disponibila, mai ai totusi o sansa. Ai cu siguranta in cartier o vecina casnica dispusa sa te ajute. Daca nici asa nu merge, stabileste o zi mai libera in care sa faci curatenie.

3. Decoraza-ti casa

Cu doua-trei zile inaintea Pastelui este momentul sa incepi sa-ti decorezi locuinta. Apeleaza la ajutorul celor mici care vor fi incantati sa te ajute sa faceti impreuna cosulete decorative sau ghirlande pentru Paste.

4. Fa-ti cumparaturile

Ca sa ai timp sa pregatesti preparatele pentru masa de Paste, cel mai bine ar fi sa te apuci de cumparaturi cu doua-trei zile inainte. Cumpara carne si fructe proaspete si evita pe cat posibil semipreparatele congelate.

5. Prepara hrana

Bucatele pentru cina din seara de Paste trebuie sa fie cat mai proaspete. De aceea e recomandabil sa nu faci friptura decat cu o zi inainte, iar inainte sa o asezi pe masa mai da-o la cuptor 15-20 de minute ca sa fie calda.

6. Pregateste masa

Tacamurile pe care nu le folosesti in mod curent e bine sa le speli inainte de a le aseza pe masa festiva. Alege o fata de masa curata si bine calcata si aranjeaza vesela si tacamurile. Un buchet de flori proaspete va inveseli foarte mult atmosfera. Dupa ce toate sunt puse la punct, aseaza-te jumatate de ora pe canapea si asteapta-ti relaxata oaspetii.

Sursa foto: dulanotes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului