Cum sa...

#sfaturi practice #casa noua #amenajare casa #mutare #idei

8 sfaturi practice pentru cei care se muta in casa noua

Pentru foarte multe persoane, mutatul intr-o alta locuinta constituie un mare motiv de stres. Acest lucru este demonstrat chiar si de rezultatele unor cercetari efectuate in Marea Britanie, potrivit carora acesta este unul dintre primele cinci lucruri care genereaza stari anxioase, mai ales in randul femeilor.

Te pregatesti sa te muti in casa noua si ai nevoie de ajutor pentru a trece prin aceasta etapa cu succes? Iata cateva sfaturi importante!

8 sfaturi practice pentru cei care se muta in casa noua

1. Impacheteaza din timp lucrurile

Daca ai impresia ca vei reusi sa aduni totul in 2-3 zile, gandeste-te doar cat timp iti ia sa-ti pregatesti bagajul atunci cand pleci intr-o mini-vacanta. Apuca-te din timp de impachetatul lucrurilor si nu pierde din vedere ca anumite operatiuni, precum mutatul sau, daca este cazul, chiar demontatul pieselor de mobilier, necesita ceva mai mult timp.

2. Renunta la obiectele inutile

In orice casa exista cu siguranta obiecte inutile sau stricate, dar pe care totusi le pastram. Pentru a-ti usura munca atunci cand te muti este bine sa arunci lucrurile pe care nu le mai folosesti. Asa vei reusi sa impachetezi mai repede obiectele pe care le vei utiliza in noua locuinta si in acelasi timp, nu vei aglomera spatiul. Stim cu totii ca intr-un apartament de 2 camere, spatiile de depozitare sunt destul de limitate.

3. Pune etichete pe cutii

Organizeaza cutiile in care iti impachetezi lucrurile, pentru ca atunci cand le vei despacheta sa stii exact ce anume se afla inauntrul lor. Etichetand pachetele eviti dezordinea, atunci cand va trebui sa incepi sa asezi fiecare obiect la locul sau, in noua locuinta.

4. Angajeaza o firma de mutari

Desigur, ajutorul prietenilor este binevenit atunci cand trebuie sa te muti, astfel ca toata aceasta activitate devine mult mai distractiva. Insa, opteaza de asemenea si pentru serviciile unei firme specializate, care, in schimbul unei sume de bani, sa te ajute sa transporti toate obiectele personale la noua adresa.

5. Ai grija la documentele importante

Este foarte probabil, ca in toata agitatia pe care o provoaca mutarea sa ratacesti documentele importante. Cel mai bine este sa le pastrezi intr-un dosar pe care il pui deoparte, pentru a nu risca sa le pierzi sau sa le indoi, deteriorandu-le.

6. Asigura-te ca ai toate utilitatile

Asigura-te ca in noua locuinta te poti bucura cel putin de un minim de confort, pentru inceput. Verifica daca ai conexiune la internet si cablu TV, telefonie fixa sau acces la alte utilitati pe care ti le doresti.

7. Furnizeaza noua adresa

Prietenii sunt primii care trebuie sa afle noua ta adresa, pentru a stii care este locul in care urmeaza sa se desfasoare petreceri de neuitat. In afara de asta, trebuie sa anunti si anumite institutii de aceasta schimbare, cum ar fi Primaria sau Politia, pentru modificarea domiciliului fiscal.

8. Asigura-ti locuinta

Atunci cand te muti in casa noua, nu uita de asigurarea obligatorie. Este foarte necesara in cazul unor incidente si se recomanda chiar sa iti faci si o asigurare suplimentara.

Citta Residential Park: Oferte speciale la apartamente de 2 si 3 camere

Daca te gandesti sa te muti si inca esti in cautarea unei zone bune, iti recomandam sa vizualizezi apartamentele speciale din ansamblul rezidential Citta Residential Park. Mai nou, reprezentantii companiei au lansat oferte speciale la apartamente de 2 si 3 camere, pentru ca visul tau de a avea o casa sa devina o realitate. Complexul este localizat intre Piata Delfinului si Morarilor, avand acces atat din Soseaua Pantelimon, cat si din Bulevardul Chisinau.

Noul complex rezidential este format din patru blocuri cu 380 de apartamente (care vor fi dezvoltate in 2 etape) de 2 si 3 camere, care se intind pe suprafetele cuprinse intre 70 si 92 mp. In luna aprilie vor fi finalizate primele 180 de apartamente. Zona se afla intr-o locatie aflata in plina expansiune si este foarte bine conectata cu restul orasului. In cadrul complexului exista spatii verzi, locuri de joaca dar si spatii comerciale si locuri de parcare, construite dupa cele mai moderne tehnici de eficientizare a costurilor de intretinere.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea