Cum sa...

# probleme masina de spalat vasa #masina de spalat vase #masina

8 probleme ale masinii de spalat vase pe care sa nu le ignori

Masina de spalat vase a devenit indispensabila intr-o perioada in care timpul petrecut acasa si in familie este din ce in ce mai redus. De aceea este important ca ea sa functioneze la cei mai buni parametri si sa fie reparata la cele mai mici semne care pot sa apara. Iata cateva probleme ale masinii de spalat vase pe care sa nu le ignori!

1. Mirosul neplacut

Orice masina de spalat vase trebuie sa aiba un miros interior de curat, fresh. Daca acesta nu este cazul masinii tale de spalat, cel mai probabil este de vina filtrul de scurgere, care ajuta la indepartarea micilor particule de mancare, a bacteriilor si altor mizerii. Acesta trebuie sa fie scos si curatat pentru a avea din nou o masina care miroase frumos.

2. Zgomote ingrijorator de mari

Desi masina de spalat face anumite zgomote, trebuie sa fii atent ca ele sa nu fie anormale. Poti sa verifici daca nu este necesara rearanjarea unor vase mai mari in interior. Daca zgomotele nu inceteaza, atunci este vorna probabil de pompa de scurgere, de motor si trebuie sa chemi un specialist pentru a nu fi nevoit sa o inlocuiesti in curand.

3. Murdarie in interior

Mizeria din interior este adeseori neagra, gri sau portocalie si are legatura cu resturile de mancare acumulate. Este necesar sa cureti bine interiorul cu materiale specifice.

4. Rugina

Rugina din pacate este un semn ca masina ta de spalat vase este intr-un stadiu de degradare avansat, insemnand o scurgere de apa care nu trebuie sa aiba loc in mod normal.

5. Scurgere de apa in afara masinii de spalat

Daca ai apa sub masina de spalat sau in jurul ei, este necesar sa chemi un specialist pentru ca este posibil sa ai o teava infundata sau un filtru de apa blocat, ori depuneri de calciu prea mari care impiedica scurgerea normala.

6. Apa care sta in interiorul masinii de spalat

Din nou este posibil sa ai o scurgere sau un filtru care s-a blocat. Tehnicianul poate sa te ajute sa scapi de aceasta problema. Astfel ca vei putea sa eviti spalarea vaselor cu o apa care a stat mai mult timp in masina de spalat si care este acum plina de bacterii si de microbi.

7. Nu se incalzeste

Daca masina ta de spalat nu se incalzeste, atunci este important sa verifici bobina ce se ocupa de incalzirea ei. Cand scoti din masina vasele, ele trebuie sa fie fierbinti. Acest lucru iti va arata ca ele au fost si dezinfectate, fiind puse la o temperatura inalta. Altfel este posibil ca ele sa mai aiba mizerii si bacterii daunatoare organismului.

8. Vasele nu se spala

Daca observi ca vasele tale sunt murdare, atunci este posibil sa faci urmatoarele erori: sa nu clatesti vasele inainte de a le baga in masina, sa nu le aranjezi corect in rafturile lor sau sa ai un filtru blocat, pe care nu il cureti la timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului