Cum sa...

# solutii de depozitare # condimente casa #depozitare condimente #bucatarie #condimente

8 moduri ingenioase de depozitare a condimentelor

Condimentele desavarsesc fiecare fel de mancare pe care il faci si nimeni nu se mai indoieste de necesitatea lor in bucatarie. Daca te numeri printre cei carora le place sa se joace cu gusturile si aduni fel de fel de condimente, atunci urmatoarele idei sunt potrivite pentru tine. Poti depozita condimentele in moduri ingenioase pentru a le avea la indemana si a le gasi repede. Descopera cum poti sa iti organizezi cat mai bine colectia de condimente.

1. Sertare glisante

Un astfel de dispozitiv glisant este cu atat mai ingenios cu cat iti permite sa vezi usor mirodeniile daca acesta este pus pe un raft sau undeva sus, intr-un dulap. Cauta un sertar care sa aiba suficiente spatii de depozitare pentru borcane, in functie de cat de multe folosesti de obicei la gatit.

2. Raft rustic din sarma

Daca ai o bucatarie decorata in stil rustic sau ai nevoie de o idee pentru casuta de vacanta de la tara, atunci acest raft din sarma este ideal pentru a depozita borcanele de condimente. Raftul poate fi prins atat pe un perete din bucatarie, cat si pe usa de la camara.

3. Rafturi simple din lemn

Cateva rafturi simple din lemn de mesteacan pot fi tot ce ai nevoie pentru a depozita borcanelele de condimente pe care le folosesti pentru gatit. Daca achizitionezi rafturile simple, poti sa iti pui creativitatea la incercare pictand diverse modele pe ele pentru a le da o nota personala.

4. Borcane cu magnet

Fie ca le prinzi de frigider sau de o tablie metalica pe perete, acest mod ingenios de a depozita condimentele iti va oferi cea mai colorata si vesela zona din bucatarie. Poti cauta recipiente care sa aiba o forma inedita, de exemplu unele cu forma hexagonala vor da senzatia unui fagure imens la tine in bucatarie.

5. Borcanele pentru bebelusi

Nu este nevoie sa investesti in recipiente speciale pentru a-ti organiza condimentele din bucatarie. Daca ai un copil mic, sigur ai prin bucatarie borcanelele de la mancarea speciala pentru bebelusi. Sau poti cere aceste borcanele de la prieteni care au devenit de curand parinti. Cu putina imaginatie le vei transforma in recipientele perfecte de depozitare a mirodeniilor.

6. Organizator in trepte

Depozitarea pe verticala poate fi solutia castigatoare pentru bucataria ta. In acest fel iti va fi foarte usor sa gasesti rapid borcanul cu mirodenii pe care il cauti. Pune folii antiderapante pentru fiecare nivel pentru a te asigura ca sticlele si borcanele nu aluneca atunci cand cauti printre ele.

7. Raft vechi de sticle

Un raft vintage de sticle de vin poate fi un mod ingenios in care sa depozitezi borcanele cu condimente. Daca pui si etichete pe fiecare borcan, va fi foarte usor sa il gasesti imediat pe cel de care ai nevoie.

8. Eprubete de sticla

Cine spune ca eprubetele din sticla trebuie sa stea doar in laborator? Dar pentru ca si bucataria este locul unde de multe ori ne place sa experimentam, aceste eprubete de sticla sunt perfecte pentru a depozita condimentele.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului