Cum sa...

#casa #chiuveta #bureti #curatate

8 lucruri pe care trebuie sa le cureti in fiecare zi

Stii ca exista lucruri in casa ta pe care ar trebui sa le cureti in fiecare zi? Sunt obiecte care acumuleaza mult praf, dar si alte bacterii ce pot fi daunatoare organismului uman.

Iar de multe ori se poate intampla sa folosesti zilnic acele obiecte, care acumuleaza praf si alte bacterii ce pot provoca inclusiv iritatii la nivelul pielii.

Opt metode ecologice de curatare

1. Prosoapele sau carpele de bucatarie


Prosoapele sau carpele de bucatarie trebuie curatate in fiecare zi, nu neaparat din punct de vedere estetic, cat mai ales din motive de igena. Acestea intra in contact cu reziduurile alimentare, dar si cu suprafetele care, adesea, reprezinta surse de dezvoltare a virusilor si a bacteriilor.

Sfat pentru curatare


Toarna putin otet alb intr-un vas cu apa fierbinte si inmoaie carpele timp de 20 de minute.

2. Chiuveta din bucatarie

In afara prosoapelor sau carpelor de bucatarie, imperios necesar este sa cureti zilnic chiuveta. Si acolo este un mediu prielnic pentru acumularea de bacterii. Pentru a evita contaminarea vaselor sau chiar a alimentelor, asigura-te ca o dezinfectezi dupa fiecare utilizare.

Sfat de curatare

Stoarce sucul din mai multe lamai zemoase si pune-l pe suprafata chiuvetei. Lasa-l sa actioneze 10 minute, dupa care clateste.

3. Buretii de bucatarie si de baie

Desi buretii de bucatarie si cei de baie sunt folositi pentru curatare, si ei trebuie curatati in fiecare zi. De ce? Pentru ca și acolo sunt medii propice pentru acumularea deseurilor.

Buretii de bucatarie pastreaza grasimi si reziduuri alimentare, in timp ce buretii de baie acumuleaza celule moarte si sapun.

Sfat de curatare


Inmoaie buretii intr-un bol cu ​​apa fierbinte si bicarbonat. Lasa-i acolo timp de 20 de minute, dupa care clateste-i si pune-i la uscat.

4. Masina de tocat

Pentru a pastra placile fara bacterii, nu este suficient sa le speli cu apa si detergent. Desi aceasta metoda indeparteaza resturile de alimente si mirosuri, este important sa o dezinfectezi bine cu produse antibacteriene.

Sfat de curatare

Presara pe suprafata placii sare, apoi freaca cu o jumatate de lamaie. Lasa sa actioneze 10 minute si clateste cu apa fierbinte.

5. Placile de faianta

Chiar si placile de faianta se murdaresc in timp, în special cele din baie. Se produce astfel un mediu foarte bun pentru bacterii si mucegai.

Sfat de curatare

Prepara o solutie, formata din parti egale de apa si de otet alb, dupa care pulverizeaz-o pe placi. Las-o sa actioneze 5 minute, dupa care sterge cu o carpa moale.

6. Periile pentru machiaj

Problema este ca, desi nu se observa, aceste perii acumuleaza celule moarte, bacterii si impuritati care afecteaza sanatatea pielii. De aceea, e foarte important sa le dezinfectezi in fiecare zi, mai ales daca ai pielea sensibila sau ai acnee.

Sfat de curatare

Toarna niste alcool intr-o sticla cu pompita si pulverizeaza pe respectiva perie. Apoi, pune-o la uscat, undeva la aer.

Optional, peria se mai poate curata si daca este introdusa intr-un recipient in care exista apa si sapun lichid.

7. Întrerupatoare


Cel mai probabil nu te gandesti niciodata la cate bacterii si mizerii se pot acumula pe intrerupatoare. Din cauza contactului continuu pe care il ai cu acestea, intrerupatoarele devin o sursa importanta de microorganisme.

Sfat de curatare

Imbibaba o carpa in otet alb si sterge fiecare intrerupator in parte.

8. Telefoane sau tablete

Ecranele mobile si tabletele contin multe bacterii pe care nu le poti vedea cu ochiul liber. Deoarece le atingi in mod frecvent, putin cate putin, acumuleaza murdarie si microbi care pot pune in pericol sanatatea.

Sfat de curatare

Combina parti egale de apa distilata cu otet alb si sterge ecranul dispozitivelor cu ajutorul unei carpe moi, din microfibra. Se poate face, de asemenea, si o solutie dezinfectanta, care sa contina 60% apa si 40% alcool.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea