Cum sa...

#curatenie casa #sfaturi curatenie casa #sfaturi curatenie # ponturi casa curata #casa curata

7 trucuri pentru o casa in permanenta curata

O casa curata, in care toate obiectele sunt puse la locul lor, iar suprafetele stralucesc de curatenie, ii ajuta pe toti cei care locuiesc in ea sa aiba mereu o stare de spirit grozava, dar si mai mult timp pe care il pot dedica activitatilor cu adevarat interesante.

 

Exista cateva solutii simple, pentru a trai in fiecare zi intr-un loc curat si confortabil. Pune in aplicare aceste trucuri si casa ta va fi in permanenta curata.

Pune obiectele la locul lor

Asigura-te ca fiecare lucru din casa are locul sau. In acest fel nu va fi nevoie sa pierzi mult timp ca sa cauti obiectele de care ai nevoie si in acelasi timp vei mentine ordinea in casa. O casa in care lucrurile sunt lasate peste tot, nu va fi niciodata curata.

Acopera dulapurile cu folie de plastic

In bucatarie, grasimea se depune peste tot, iar dulapurile si rafturile sunt suprafetele cele mai expuse. Atunci cand acoperi dulapurile si rafturile cu folie alimentara de plastic, eviti depunerea murdariei direct pe aceste suprafete si in felul acesta nu va fi nevoie sa degresezi aceste locuri tot timpul.

Curata in reprize de cateva minute

Poti sa aranjezi cateva lucruri in jur, sa stergi praful sau sa speli rapid cateva vase, atunci cand iei o pauza de la alte activitati. De exemplu, atunci cand mergi in bucatarie sa iti faci o cafea, profita de cele 3-5 minute pana este gata pentru a pune vasele la locul lor sau pentru a curata podeaua.

Foloseste solutii antistatice pentru praf

Foloseste un spray antistatic pentru ecrane si dispozitivele electronice si electrocasnice pe care le ai in casa, apoi le stergi cu un prosop de harti. Aceste obiecte nu se vor mai acoperi atat de repede cu praf.

Planifica zilele pentru curatenie

Te va ajuta sa ai casa in permanenta curata, daca planifici activitatile pentru anumite zile ale saptamanii. Luni poate fi ziua in care speli rufele, marti te concentrezi sa faci curat in baie si bucatarie, mergi la cumparaturi miercuri, joi speli podelele si vineri dai cu aspiratorul. In acest fel, nu va trebui sa faci curatenia intr-o singura zi, iar in weekend te poti relaxa.

Arunca obiectele inutile

In fiecare casa se aduna multe lucruri inutile, pe parcursul unei luni, cum ar fi ambalaje, pliante, pungi, ziare si alte maruntisuri. Pentru a scapa de ele, ia o cutie si fa un tur al casei. Aduna in cutie cel putin 20-30 de obiecte pe care nu le mai folosesti, dar pe care nu le-ai aruncat pana atunci. Repeta aceasta actiune de curatenie in fiecare luna.

Elimina insulele de dezordine

Sunt multe locuinte care au “insule” de dezordine, adica acel loc in care fiecare membru al familiei isi depoziteaza lucrurile. Aceste insule apar de obicei pe o masa din bucatarie sau pe un dulap din hol, iar fiecare isi lasa acolo cheile, cartile, medicamentele sau jucariile. Pentru a mentine curatenia in casa, este important ca aceste insule sa fie desfiintate si fiecare obiect sa fie pus la locul stabilit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea